Menu
Nieuwsoverzicht

Uddelse ouderen in de bloemetjes

9 april 2020

779x gelezen
5

UDDEL – Donderdagavond zijn de inwoners van Uddel Meerveld en Nieuw Milligen, die zeventig jaar en ouder zijn, in de bloemetjes gezet.

De Vrijwillige Hulpdienst Uddel, Uddels Belang, de Koningin Wilhelminahof en Uddel Onderneemt hebben de handen ineen geslagen voor deze prachtige bloemenactie. In deze onzekere tijd waarin iedereen zoveel mogelijk thuis moet blijven, zijn het de ouderen in onze samenleving die best wel een steuntje kunnen gebruiken. In deze tijd van weinig of geen bezoek moeten we zien te voorkomen dat mensen vereenzamen. Dan is het nu, voor de paasdagen, een mooi moment om ze even extra aandacht te geven.

Er is overleg geweest met de gemeente Apeldoorn om een lijst te krijgen van alle zeventig plussers in Uddel, maar dat was vanwege de privacywet niet mogelijk. Hierdoor kan het zijn dat er misschien zeventig plussers zijn die geen bloemetje hebben gekregen. Dat is dan wel bijzonder spijtig, maar de organisatie kan de beslissing van de gemeente alleen maar respecteren.

Met de huisarts is er contact geweest over het bezorgen van de bloemen, en hij zag geen bezwaar als de geldende regels in acht werden genomen. Fijn is ook de ondersteuning voor deze bloemenactie vanuit de kerken in Uddel.
Dank aan de enthousiaste vrijwilligers die ruim 200 boeketten hebben bezorgd. Zij kregen alleen maar blije en verraste gezichten te zien van de mensen, die dan ook dankbaar het boeket in ontvangst namen. Dank ook aan La Rose, Bloem en Interieur, die voor de bloemen gezorgd heeft.

Tekst en foto: Bartus Vos
Foto’s: Alianne Berens

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX