Menu
Nieuwsoverzicht

Uddelse ondernemers bezoeken DAF

8 mei 2019

31

UDDEL/EINDHOVEN – Afgelopen dinsdag 7 mei organiseerde de ondernemersvereniging Uddel Onderneemt weer haar jaarlijkse uitje. Dit keer ging de reis naar Eindhoven waar de enorme productiehallen van DAF Trucks werd bezocht. Ook togen de ondernemers naar het unieke DAF Museum. Zeker het bezoeken waard.

De ochtend vroeg vertrok de bus met zo’n 40 ondernemers richting Eindhoven. Daar werd een bezoek gebracht aan de DAF fabriek. Denk daarbij aan een grote verzameling reusachtige hallen waar de trucks vanaf de eerste schroef tot de aan eerste rijtest toe worden geassembleerd. Wandelen kon en mocht niet, de ondernemers gingen per boemeltje langs de machines door de imposante fabriek. Zo kon het proces bekeken worden van af de opbouw van de motoren tot de volledige afbouw van de truck. Een stukje Nederlands ondernemerschap waar we trots op mogen zijn. DAF maakt inmiddels onderdeel uit van een grote Amerikaanse organisatie: Paccar. De trucks, compleet met de motoren worden nog steeds in Nederland gefabriceerd. Bijzonder is dat iedere DAF truck die van de band rolt verschillend is, er is geen DAF gelijk. Dat betekent dat er een zeer degelijk procesmanagement aan ten grondslag ligt om ieder schroefje op tijd te kunnen monteren. Prachtig om dat mee te mogen maken van heel dichtbij.

Daarna vertrok de bus naar het onlangs volledig opnieuw ingerichte DAF museum. Na een goed verzorgde lunch werden de ondernemers in twee groepen rondgeleid door het museum, waar alle in en outs over DAF motoren, DAF modellen, DAF prototypes enzovoort aan de orde kwamen. Veel oude herinneringen werden opgehaald. Zoals het unieke DAF versnellingssysteem de Variomatic die het zelfs tot Formule 1 heeft gehaald! Wie herinnert zich de reclameslogan van DAF nog van toen… DAF, het pientere pookje!
De enthousiaste en zeer kundige gids van het museum wist ons te vertellen dat dit patent van DAF nu nog steeds in heel veel schakelbakken van nieuwe auto’s is te vinden.

Na nog een uurtje door de stad Eindhoven te hebben gebanjerd, vertrokken de ondernemers weer richting Uddel. In restaurant ‘t Uddelermeer stond een heerlijk buffet klaar waar goed gebruik van werd gemaakt.
Al met al een zeer geslaagde en leerzame dag. Ook een prachtige dag voor de Uddelse ondernemers om in een informele sfeer contacten te maken en onderhouden. Maar ook gewoon plezier hebben met elkaar.

Uddel Onderneemt heeft inmiddels meer dan 90 leden. We nodigen alle Uddelse ondernemers (ook agrariërs, ZZP-ers e.d) uit om zich aan te sluiten bij Uddel Onderneemt. Een toegevoegde waarde voor uw onderneming, voor uzelf en ons mooie dorp!

Wilt u zich aanmelden of wilt u meer informatie over Uddel onderneemt, klik dan hier.
De volgende activiteit op de agenda van de Uddelse ondernemers is het jaarlijkse karten in de buitenbaan van Lelystad!

Foto’s:  Simon van Wieren

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX