Menu
Nieuwsoverzicht

Uddels Belang tekent intentieovereenkomst met Kroondomein Het Loo

13 juli 2016

6

Uddels Belang tekent intentieovereenkomst met Kroondomein Het Loo en andere belanghebbende partijen 

UDDEL   –   Vrijdag 8 juli j.l. hebben Kroondomein Het Loo, Gemeente Apeldoorn, Gemeente Epe, Staatsbosbeheer, Vereniging Gortel-Niersen, Buurtvereniging Hoog Soeren en Buurtvereniging Uddels Belang een intentieovereenkomst getekend. 

Op initiatief van Kroondomein Het Loo, onder bewind van rentmeester Arno Willems, is dit document opgesteld. Kroondomein Het Loo wil graag de landschappelijke en natuurwaarden behouden, maar daarnaast zijn ze op zoek naar economische impulsen. Gemeente Apeldoorn en Gemeente Epe, beide aangrenzend, hebben belang bij een groot “recreatiegebied” voor hun inwoners. Pijlers van deze overeenkomst zijn: Wild en ecologie, Cultuurhistorie en Archeologie, Toerisme en recreatie, Evenementen en cultuur, Belevenis en buitensport, Leefbare dorpen en enclaves. 

Partijen hebben afgesproken zoveel mogelijk samen te werken om deze doelstellingen te realiseren. Concreet kan gedacht worden aan: 

  • Ontwikkeling van het Aardhuis als bezoekerscentrum en een verbinding van Natuurtransferium Het Leesten naar het Aardhuis 

  • Ecoducten bij de N344 en N302  

  • Versterking van herstel van het gebied Uddelermeer, Hunnenschans en Staverdense Beek  

  • Een gezamenlijke visie op behoud en herstel van waardevol cultureel erfgoed 

  • Een uitwerking van de buurtschappenvisie voor Gortel en Niersen 

  • Inzet van schaapskuddes voor heidebeheer 

  • Munitieruiming rondom Hoog Soeren 

 

Op al deze onderwerpen zullen met belanghebbenden weer deelafspraken worden gemaakt. 

Uddels Belang is van mening dat ook dit initiatief weer bijdraagt aan de leefbaarheid en de economie van Uddel. Alle zaken zullen steeds afgewogen worden tegen het belang van Uddel en haar omgeving. 

tekst en foto’s: Uddels Belang

 

 

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX