Menu
Nieuwsoverzicht

Uddels Belang bij Gelders Debat

9 december 2015

107x gelezen
1

UDDEL     –    Op woensdag 9 december kunnen bewoners van de Veluwe in debat met leden van Provinciale Staten over wat er met en voor het gebied moet gebeuren. Jarenlang stond de Veluwe met stip op 1 als toeristisch gebied van Nederland. Die positie is echter ingenomen door de Noordzeekust. Wat betekent het als we weer op die eerste plek willen staan? Hoever willen en moeten we gaan? De provincie gelderland trekt de provincie in en dan kunnen inwoners van gelderland daar komen vertellen hoe zij er tegen aan kijken en wat zij graag anders zouden willen.

Woensdag 9 december waren ze van de provincie in het kader van het ‘Gelders Debat’ in Nunspeet neergestreken. Daar was men ook van het bestuur van onze dorpsvereniging Uddels Belang aanwezig. De voorzitter van UB, Evert Jan van Egteren, kreeg daar ook de gelegenheid om het woord te voeren. Het is dan belang dat men in een aantal rake bewoordingen naar voren kan brengen wat men vindt en hoe het anders zou moeten. Dit is natuurlijk wel toevertrouwd aan Evert Jan van Egteren. Hij trekt voor zijn werk het hele land door en ziet dan ook hoe het niet moet als we ‘leefbaar Uddel willen houden’. “Als bewoners kun je daar zelf ook veel aan doen”.  De voorzitter van Uddels Belang is blij met ontwikkelingen binnen het dorp, naast agrarische sector ook andere bedrijven die bijdragen. Hij heeft zich ook sterk gemaakt om glasvezel in Uddel te krijgen voor internet. Dat is niet onmogelijk is hij van mening en het kan door samen te werken. De A1 moet niet vergeten worden want de bereikbaarheid laat nog wel eens te wensen over, is hij van mening. En de veluwe is meer dan alleen maar bomen en rust.

Evert Jan van Egteren: “Leefbaarheid wordt ideologie van minderheid, en geld van kalf en koe is nu bij pa en moe”

Wie het gedeelte met de voorzitter van Uddels Belang wil terugluisteren, het gaat om het stuk tussen ca. 13 minuten en 43 minuten, klik dan op onderstaande link.

http://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2102594/Het-Gelders-debat-hoe-wordt-Veluwe-populairste-bestemming-voor-toeristen

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX