Menu
Nieuwsoverzicht

Uddels Belang 90 jaar

25 juni 2016

1

UDDEL   –   Het was 24 juni 2016 negentig jaar geleden dat de Vereniging Uddels Belang werd opgericht. Toen heette het de Buurtvereniging Uddels Belang. Met als eerste voorzitter meester Boelen. In al die negentig jaar zijn ze voor de belangen van de inwoners van Uddel opgekomen bij de gemeente Apeldoorn, de provincie, het rijk en bij de koninigin. Er is ‘gestreden’ voor Uddel om er betere wegen te krijgen en om niet te vergeten woningen. Dat zijn zaken die in 1926 belangrijk waren en nu in 2016 nog steeds belangrijk zijn. Verder zijn er veel zaken gerealiseerd in die negentig jaar voor jong en oud. Als het moet dan steken we als dorp zelf de handen uit de mouwen om iets voor elkaar te krijgen. Dan is een vereniging als Uddels Belang van belang als spreekbuis en voor het leggen van contacten naar verschillende instanties.

Op uddel.info hebben we aan het 90-jarig bestaan van Uddels Belang al aandacht besteed door vier oud-voorzitters en de huidige voorzitter aan het woord te laten. Zij konden en kunnen hun werk niet doen zonder de steun en medewerking van andere bestuursleden. Dat zijn er de afgelopen negentig jaar velen geweest, die in het bestuur van Uddels Belang hebben gezeten en zo hun bijdrage hebben mogen leveren aan de vooruitgang van Uddel.

Op 4 april j.l. is er op de ledenvergadering aandacht besteed aan het 90-jarig bestaan. Er is toen een presentatie gegeven over die negentig jaar.

Als u op onderstaande link klikt dan is die presentatie nog weer terug te zien. Er staat ook nogal wat tekst in dan moet het beeld stilgezet worden om het te lezen. Je kunt ook het youtube scherm op ‘volledig scherm’ zetten.

Video 90 jaar Uddels Belang

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX