Menu
Nieuwsoverzicht

Uddel – parel tussen het bos en het zand ( 3 )

26 oktober 2015

285x gelezen
40

UDDEL     –     De klok is weer verzet en de wintertijd is ingegaan. De natuur heeft een ‘eigen klok’ die het ene jaar wat achter loopt en het andere jaar wat voor loopt. Maar hoe het ook is, elk jaar in de herfst vallen de bladeren van de bomen en laat de natuur zich nog even gelden in al haar pracht en glorie. De bomen tooien zich nog even in de mooiste kleuren, en met daarover heen de zonnestralen lijken het net gouden bladeren. Het is niet alles goud wat er blinkt, ook niet in de natuur. De glans verdwijnt en de bladeren vallen af en vormen zo een zacht tapijt als men er over heen loopt.  Hier en daar zie nog een paardebloem, maar is waarschijnlijk en beetje de weg kwijt. Op ’t Hof staan nog een paar oude bomen, als stille getuigen waar eens een school gestaan heeft. Als die bomen een spreken konden, wat zouden ze veel te vertellen hebben. Waar leerlingen in deze tijd van het jaar een hut van bladeren maakten.

De natuur maakt zich klaar voor de winter om te overleven en om ons in het voorjaar weer te verassen met het mooie zachte voorjaarsgroen.

Herfst, herfst, wat heb je te koop
Duizend kilo bladeren op een hoop
Zakken vol met wind Ja m’n kind
‘k Weet niet of jij dat aardig vindt
 
Herfst, herfst, wat heb je te koop
Paddestoelen, honderd op een hoop
‘k Zet ze voor je neer
Heus meneer
Dat doe ik alle jaren weer
 
Herfst, herfst, wat heb je te koop
Dikke grijze wolken op een hoop
Alles in de stad
Gooi ik nat
Koop je van mij zo’n regenbad
 
 

 

 
 
 
Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX