Menu
Nieuwsoverzicht

Uddel liep mee tijdens Apeldoornse Vierdaagse

13 juli 2018

8

UDDEL     –    Het was deze week van 10 tot en met 13 juli de 65e Wandelvierdaagse van Apeldoorn. Er waren ruim 2400 wandelaars die deze vierdaagse hebben gelopen. Daarboven waren ook een groot aantal daglopers, zo’n 1500 wandelaars die niet alle vier dagen hebben gelopen, maar kozen voor één of een paar dagen.

Ook uit Uddel waren er wandelaars die deze Apeldoornse Vierdaagse hebben gelopen. Leden van de Loopgroep Uddel hebben alle vier de dagen de 20 km gelopen. Ida Bronkhorst, Gerdien van Rees, Hennie van Looijengoed (Speuld) en Kees van de Steeg gingen ’s morgens vroeg richting Apeldoorn naar het terrein van Victoria Boys waar ze om 7.30 uur begonnen aan hun wandelroute.  De laatste dag, vrijdag 13 juli, heeft Leendert van den Top ook de 20 km meegelopen.

De eerste drie dagen waren de routes anders dan de voorgaande jaren. Deels ook uit veiligheidsoverwegingen, een drukke wegen meer oversteken. Minder asfaltwegen, dus meer zandwegen. De eerste dag was de Dag van Beekbergen, de tweede was de Dag van Het Loo, de derde dag was de Dag van Hoog Soeren en de slotdag was de Dag van Hoenderloo. Apeldoorn is omgeven door bossen en is het dus niet verwonderlijk dat elke dag de routes door de natuur liepen. En wie diep doordringt in de natuurgebieden heeft de kans om ook wat wild tegen te komen. Wat de vierdaagse voor velen die wild zien dan extra mooi maakt.

De leden van de Loopgroep Uddel hebben genoten van de mooie routes en het voortreffelijke wandelweer werkte ook mee. Ida Bronkhorst heeft de Apeldoornse Vierdaagse voor de zevende keer gelopen, Gerdien van Rees en Hennie van Looijengoed beiden voor de tweede keer en Kees van de Steeg voor de eerste keer. Leendert van den Top heeft voor het tweede jaar één dag meegelopen.

De Uddelse wandelaars waren vol lof over de goede organisatie. De route goed aangegeven, goede sanitaire voorzieningen. De laatste dag, met een route die heuvel op, heuvel af ging en door de droogte, mulle zand, maakte het tot een zware dag. Maar ze hebben allemaal de finish gehaald en konden de verdiende medaille in ontvangst nemen. Leendert heeft maar één dag gelopen en kreeg herinneringsbutton.

Volgende week, van 17 tot en met 20 juli, loopt Ida Bronkhorst ook mee in de Nijmeegse Vierdaagse.

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.