Menu
Nieuwsoverzicht

Uddel heeft er een AED bij

2 februari 2018

4

UDDEL    –    Vrijdag 2 februari 2018 heeft Uddel er een AED defibrillator bijgekregen. De EHBO Uddel-Elspeet-Vierhouten heeft er voor gezorgd, in samenwerking met Hartveilig Wonen, dat er een defibrillator hangt aan de Aardhuisweg. Aan de buitenkant van het kantoor van AUCTA. Als het nodig is makkelijk bereikbaar.

“We hebben gekozen voor deze plaats om dat aan deze kant, de oostkant van Uddel, toch steeds meer mensen komen te wonen. De nieuwe wijk Aardhuus en Het Drie/Meester Boelenweg”, zegt Martie van Voorden van de EHBO. “Er hangen nu drie AED’s in Uddel waar men bij kan komen als het nodig is. Er hangt er één bij de huisarts en één bij de Koningin Wilhelminahof en nu dus ook één aan de Aardhuisweg”.

Het kastje waar de AED inhangt is afgesloten en kan alleen met een code worden geopend. Mensen die een EHBO cursus inclusief reanimatie en gebruik van een AED hebben gevolgd en zijn aangemeld bij Hartveilig Wonen krijgen als ze worden opgeroepen een code door om in het kastje te komen. Het betekent tijdwinst als aan de oostkant van Uddel hulp nodig is van een AED.

De EHBO Uddel-Elspeet-Vierhouten is AUCTA dankbaar dat de AED daar aan de buitenmuur geplaatst mocht worden.

De EHBO Uddel-Elspeet-Vierhouten geeft regelmatig cursussen. De cursusleiders zijn: Martie van Voorde en Peter van ’t Slot.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX