Menu
Nieuwsoverzicht

Uddel Energiek is opgericht

22 februari 2023

1161x gelezen
1

UDDEL – Woensdag 15 februari 2023 tekenden Egbert-Jan van Bel, Johan Pap en Kees Zwaan ten kantore van notariaat Ridderhof & (Jan) Stelwagen te Vaassen de statuten van de (energie)coöperatie Uddel Energiek U.A. (zie foto). Alle mensen die in het aanlooptraject hun steen(tje) hebben bijgedragen en zeker de initiatiefnemers Uddel Onderneemt en Uddels Belang: hartelijk dank!

In het kader van de energietransitie zijn de betrokkenen bij Uddel Energiek bezig met het ontwikkelen van plannen om Uddel, Meerveld en Nieuw-Milligen duurzaam energieneutraal te maken. Enerzijds willen zij dit doen door te helpen het gebruik van gas en stroom te verminderen. Anderzijds door het onderzoeken van de mogelijkheden voor het opwekken van stroom en het produceren van gas (middels vergisting).

De eerste service die Uddel Energiek verzorgt is de gratis energiecoach. De nodige inwoners van Uddel, Meerveld en Nieuw-Milligen hebben al gebruik gemaakt van de energiecoach. De energiecoach komt bij u thuis langs en inventariseert welke maatregelen u kunt nemen om uw woning te verduurzamen, uw energiegebruik te verlagen en uw wooncomfort te verhogen. De inventarisatie leidt tot een overzichtelijk rapport met mogelijke maatregelen, de kosten ervan en hun terugverdientijd. Belangstelling voor een energiecoach? Stuur een mailtje met uw gegevens naar uddelenergiek@outlook.com en de energiecoach komt ook bij u langs.

Wellicht heeft u ideeën in het kader van de energietransitie of wilt u meehelpen ideeën te genereren en uit te voeren; laat het ons weten via uddelenergiek@outlook.com

Uiteraard houden we u via Uddel.info op de hoogte van de ontwikkelingen rondom Uddel Energiek. Binnenkort komen we bijvoorbeeld met informatie over het lid worden van Uddel Energiek.

Met energieke groeten,

Egbert-Jan van Bel (secretaris)

Johan Pap (penningmeester)

Kees Zwaan (voorzitter)

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX