Menu
Nieuwsoverzicht

Uddel Energiek heeft twee gecertificeerde energiecoaches!

1 november 2023

962x gelezen
2

UDDEL – Duurzaam energie besparen?

Wilt u ook verstandig met energie omgaan? Wilt u een goed inzicht hebben op besparing en duurzaam energiegebruik? De begin dit jaar opgerichte energiecoöperatie Uddel Energiek heeft twee energiecoaches opgeleid. Zij zijn inmiddels gecertificeerd en staan klaar om u te helpen om een juist inzicht te krijgen in uw energiegebruik, voor nu en in de toekomst. Dat is belangrijk, om zelf de controle te houden over uw energieverbruik en de rekening daarvoor. En daarnaast te streven naar een duurzamere omgeving.

Dat kan beter…

Tochtige huizen, slechte isolatie, energieslurpende apparaten en verlichting… het leidt allemaal tot onnodig torenhoge rekeningen terwijl de energie steeds kostbaarder wordt. Dat kan veel beter. Uddel Energiek heeft nu twee energiecoaches die -gewapend met een warmtecamera, een vragenlijst en alle relevante kennis- u graag helpen beter om te gaan met energie.
Jan Meijer en Jan Teekens, beiden inwoners van Uddel, deden de nodige kennis op bij de opleiding tot energiecoach. Ze hebben onlangs hun opleiding succesvol afgerond en mogen zich nu officieel energiecoach noemen. Met de vergaarde kennis adviseren ze de inwoners van Uddel over het verduurzamen van hun woning en het energieverbruik in de hand te houden.
Jan Meijer heeft een overwegend technische opleiding genoten. Hij is altijd werkzaam geweest in de machinebouw met specialisatie op het gebied elektro/elektronica. Vanuit die degelijke technische achtergrond zag Jan Meijer al gelijk de interessante kanten van energiecoach zijn. Hij wil ook oprecht een bijdrage leveren in het energiebeheer van de inwoners van Uddel. Hij ziet het werk als energiecoach dan ook als een leuke en nuttige manier om meer voor Uddel te betekenen. Zijn hoop is dan ook dat de adviezen van hem en zijn collega gaan resulteren in een beter persoonlijk energiebeheer.
Jan Teekens is na zijn technische opleiding professioneel betrokken geweest bij de aanleg van pijpleidingen met aanverwante installaties. Vanuit de zijde van de aannemer heeft hij zich vooral beziggehouden met het opstellen van planningen, aanbiedingen, het bepalen van de aanneemsom en de bijbehorende aanbiedings-documenten. In die hoedanigheid heeft Jan Teekens dan ook kennis kunnen maken met de wereld van energieleveranciers. Jan Teekens voelt zich echt een ‘kind van mijn tijd’. Waar hij destijds een steentje heeft bijgedragen aan de gasverzorging, is het nu zijn doel om huishoudens en bedrijven te helpen minder afhankelijk te laten zijn van datzelfde gas.

Wat doet een energiecoach?

De energiecoach bekijkt je woning, je energieverbruik, je wensen en je mogelijkheden. De energiecoach geeft je tips over hoe je energie kunt besparen door je gedrag te veranderen, je huis te isoleren en je bestaande installaties en apparaten te optimaliseren. De energiecoach geeft je ook informatie over de kwaliteit van je isolatie, de installaties in je huis en hoe je het leef-comfort in je het huis kunt verbeteren. Er kan ook worden gekeken naar de mogelijkheden om zelf duurzame energie op te wekken bijvoorbeeld in de vorm van zonne-energie.
De informatie van de energiecoach gaat u helpen om richting te geven aan de stappen die u voor de verduurzaming van uw woning kunt zetten. Ook kan hij u helpen bij de keuze van lokale bedrijven die u kunnen helpen met de realisatie van uw wensen.
De energiecoach geeft je dus alle praktische informatie en tips waarmee je zelf aan de slag kunt om handiger en verstandiger met energie om te gaan. Hij benoemt welke maatregelen je geld opleveren en in hoeverre ze je wooncomfort verbeteren.
Verder attendeert de energiecoach u op de mogelijkheden van subsidies en financieringen rondom het verduurzamen van uw woning.

Gratis…

Een lagere energierekening, meer wooncomfort, beglazing vervangen, isoleren, zonnepanelen of een warmtepomp? Wat zijn uw wensen? En waar begin je dan? De energiecoaches van Uddel Energiek komen graag bij u langs en helpen u kosteloos met een passend advies.
De energiecoaches zeggen: “Ons advies geeft je energie!”

Belangstelling voor een kosteloos passend advies van onze gecertificeerde energiecoaches?
Mail dan naar uddelenergiek@outlook.com en zij nemen contact met u op.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX