Menu
Nieuwsoverzicht

UB en OVU trekken gezamenlijk op tegen Lelystad Airport

8 september 2017

1

UDDEL    –    De aan- en uitvliegroutes van en naar Lelystad Airport hebben al veel stof doen opwaaien op de Veluwe. Ook in Uddel leeft het onder de inwoners. De Vereniging Uddels Belang en de Ondernemersvereniging Uddel trekken hierin gezamenlijk op voor de belangen van Uddel en haar inwoners. Nu is deze kwestie niet alleen een zaak die Uddel bezig houdt maar treft het een groot deel van de Veluwe.

Gezamenlijk onder aanvoering van Hoogovergelderland i.o. / actiecomité Red de Veluwe trekt men ten strijde en is er een brief geschreven aan de Provinciale Staten van Gelderland.

In deze brief spreekt men de ongerustheid uit over de plannen en het alternatieve plan waarin o.a. Uddel in beeld komt. Men wijst erop in de brief dat al die verschillende aansluitroute en de daarbij behorende vlieghoogtes zullen leiden tot geluid- en milieubelasting. Verder dat veiligheids- en gezondheidsrisico’s niet zijn onderzocht op grote delen van de Veluwe. Dat het een bedreiging is voor ons woon- en leefklimaat. Het toerisme wordt bedreigt, de meeste toeristen komen naar de Veluwe voor rust.

De Provinciale Staten van Staten worden dan ook opgeroepen om de te verwachte negatieve effecten op de leefbaarheid en werkgelegenheid in de provincie te minimaliseren en een onderzoek te doen naar de veiligheids-, milieu- en gezondheidseffecten van de (beoogde) aansluitroutes in Gelderland.

Op dinsdag 26 september is er een informatiebijeenkomst in Apeldoorn en daar zal ook Uddel vertegenwoordigt zijn door Uddels Belang / Ondernemersvereniging Uddel. Voor die tijd is er een overleg/vooroverleg met wethouder Kruithof van de gemeente Apeldoorn op het stadhuis, ook daar is men bij aanwezig vanuit Uddel.

De gezamenlijke brief aan de Provinciale Staten van Gelderland is ondertekend door:

Hoogovergelderland i.o / actiecomité Red de Veluwe namens Belangenvereniging Ons Mooi Epe; Actiecomité NEE tegen laagvliegroute over Ede; Buurt- en Belangenvereniging Hoog Soeren; Vereniging Uddels Belang; Ondernemersvereniging Uddel; Dorpsraad Beekbergen-Lieren; Buurt- en Belangenvereniging Beemte-Broekland; Dorpsraad Hoenderloo/Vereniging Hoenderloo’s Belang/Hoenderlose Zakenvereniging; Vereniging Klarenbeeks Belang; Vereniging Dorpsraad Loenen; Dorpsraad Oosterhuizen; Dorpsraad Ugchelen; Dorpsraad/Belangenvereniging Radio Kootwijk; Dorpsraad Wenum Wiesel; Noordelijk deel van Noord Apeldoorn; Gelderse Ondernemersvereniging Barneveld; Actiegroep Elburg Vliegwijzer; Vereniging Gortel Niersen; Ons Mooi Schaveren.

 

foto:  vliegveldlelystad.eu

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX