7 november 2016

325x gelezen
10

UDDEL    –    De zusjes Elvira en Roos Westerbroek uit Uddel zijn beiden lid van de Twirlvereniging Majofique uit Wezep. Twirlen is misschien voor velen een onbekende sport.

Het is een vrij jonge sport die in 1978 in Nederland is geïntroduceerd. Twirlen lijkt en beetje op ritmische gymnastiek, maar in plaats van een bal, lint, hoepel, touw of knotsen wordt in de twirlsport een baton gebruikt. Dit is een metalen stok met twee rubber uiteinden. Soms wordt er door twirlers ook getwirld met 2 of 3 batons tegelijkertijd. Om een behoorlijk niveau te krijgen is veel trainen noodzakelijk. Twirlen is een sport voor zowel jongens als meisjes.

Om te trainen reizen Elvira en Roos dus altijd naar Wezep en dat die training naar succes leidt voor deze twee dames in in 2016 wel gebleken. Op de diverse wedstrijden waar zij aan hebben deelgenomen stonden op het podium. En gingen met een gouden, zilveren of een bronzen medaille naar huis. Ook de laatste twee weken hebben ze deelgenomen aan wedstrijden en met wisselend succes.

Zaterdag 29 oktober was er de laatste wedstrijd van het seizoen voor hun eigen bond, NBTA, in Ede. Elvira behaalde daar met haar 1-baton een eerste plaats en met haar dance viel ze net buiten het podium en werd ze vierde, met haar groep werd ze ook eerste.

Roos deed mee bij de kidstwirl en zij behaalde een mooie score van 7.4.

Elvira en Roos Westerbroek hebben zaterdag 5 november deelgenomen aan de open kampioenschappen in ’t Harde. De wedstrijden begonnen ’s morgens vroeg en Roos werd daar met haar dance knap vierde. Zij deed ook mee met kidstwirl en daarmee kwam ze op het podium, zij behaalde de derde plaats, een bronzen medaille.

Goud was er voor Elvira in ’t Harde met haar 1-baton. Met haar dance wist ze het podium niet te halen. Met haar groep wist ze de bronzen medaille te behalen.

De kans is aanwezig dat Elvira in december mag deelnemen aan de Nederlandse Kampioenschappen.

De zusjes Westerbroek hebben een zeer succesvol 2016 achter de rug wat nog een mooi slot kan krijgen bij eventuele deelname aan het NK.

In maart 2017 staat de eerste wedstrijd weer op het programma, dus moet er weer druk getraind worden voor de nieuwe shows.

foto’s: Gerlinde den Besten