Menu
Nieuwsoverzicht

Twirlzusjes Westerbroek brengen Brabantse prijzen mee na Uddel.

26 november 2018

8

UDDEL   –   Zaterdag 24 november stonden Elvira en ROOS in de Brabantse sporthal te Waalwijk dit was de laatste wedstrijd voor het NK, en dus laatste kans om de punten te halen ervoor .elvira had zich voor alle onderdelen al weten te plaatsen in het voorjaar en artistic haalde ze in september al de PLAATSINGS punten, roos echter had voor haar Freestyle haar geplaatst maar nog niet voor haar twirling dus dit was haar laatste kans. In de vroege ochtend vertrokken ze na Waalwijk ,het zou een lange dag worden voor hun.
Roos startte die ochtend met haar Freestyle een mooie show liet zij zien en de jury genoot zichtbaar ervan ,ook haar trainster Ria zag dat haar leerling haar beste beentje voor zette. De jury beloonde roos met een super mooie score van een 8.14 en zilveren medaille en PLAATSING NK maar die had Roos al in mei voor dit onderdeel weten te behalen .
Later die dag mocht Roos de vloer op met haar twirling  hier mee wilde Roos graag de plaatsings punten halen voor het NK ze liet een mooie routine zien met twirl technisch sterke dingen, ze genoot van haar routine en draaide een no-drop!! Super ,en ook Ria was er goed over uit dat Roos zich uiterste best had gedaan ,de jury dacht gelukkig ook zo en beloonde Roos met een score van 8.26  goed voor ZILVER dat betekend dat ze dus na het NK mag!!
( hier voor Moet je minimaal een score van 7.5 weten te behalen.)

Elvira had die dag drie onderdelen,ze begon die dag met haar twirling n3, hier mee draaide ze een vlotte routine en behaalde een gouden medaillle
Met haar Freestyle wist Elvira een zilveren en PLAATSING nk te behalen ,jury vond het een mooie routine met een geweldige rollserie erin ( dat is een techniek  die je laat zien met je BATON)

Als laatste die dag kwam ze met haar artistic de vloer op ,het was niet haar sterkste kant van die dag maar toch hield ze zich staande en de jury vondt het genoeg voor GOUD
De trainsters Ria was meer als tevreden over haar leerlingen,  ze wisten samen 16 medailles te behalen en voor vier leerlingen was er nk plaatsing die ze nog moesten behalen om deel te kunnen nemen met hun onderdeel in januari 2019.

10 november j.l

Stonden de meiden in Berkel en rodenrijs hier werd een wedstrijd gehouden.

Elvira wist met twirling GOUD te behalen
                 Met artistic GOUD
                 Met Freestyle ZILVER

Roos behaalde met twirling brons
                         Met Freestyle ZILVER

Nu staat de komende tijd de trainen voor het NK op programma ,ze zullen zich klaar moeten stomen hier voor,om daar te kunnen staan in januari.

tekst en foto’s: Gerlinde den Besten

 

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX