Menu
Nieuwsoverzicht

Twee Koninklijke Onderscheidingen in Uddel

26 mei 2021

7

UDDEL  –  Het was dinsdagavond 25 mei een bijzondere avond in de Wilhelminahof aan de Uttilochweg. Niet alleen omdat het 25-jarig bestaan van de SKWH werd gevierd en de start van Uddel Samen.

Maar in het bijzonder voor twee vrouwen die veel betekend hebben voor het vrijwilligerswerk in Uddel. Loco-burgemeester Willems was naar Uddel gekomen om twee lintjes te overhandigen. Het mooie als zo’n gebeurtenis plaatsvindt is dat diegene om wie het gaat totaal geen weet hebben van wat er staat te gebeuren.

Coby van de Ridder – Beekman en Gerrie van den Bosch – Beekman waren dan ook totaal verbaasd toen zij bij name werden genoemd door loco-burgemeester Willems.

Coby van de Ridder was één van de oprichters van de Stichting Vrijwillige Hulpdienst Uddel. Zij heeft een belangrijke rol gespeeld binnen die SVHU en is daar met een korte onderbreking zo’n 20 jaar voorzitter van geweest. Ook is Coby van de Ridder 7 jaar vertrouwenspersoon geweest aan de Rehobothschool. “U heeft,” zo de loco-burgemeester, “het vermogen om goed te kunnen luisteren, de goede vragen te stellen en het samen te vatten. U straalt intrigiteit en deskundigheid uit.” Coby weet moeilijke situaties positief om te buigen.

Coby heeft er mede voor gezorgd dat de SVHU op een stevig fundament is gebouwd, waar nu ruim 100 vrijwilligers actief zijn.

Gerrie van den Bosch is al ruim 30 jaar vrijwilliger bij de Stichting Vrijwillige Hulpdienst Uddel. “U doet uw vrijwilligerswerk met inzet en overgave. U houdt niet van half werk, maar levert kwaliteit”, zei de loco-burgemeester. Gerrie wist en weet altijd tijd vrij te maken voor de medemens. Zij was bij de bouw en inrichting van de Koningin Wilhelmina Hof aan de Essenkamp betrokken. Ook is zij al weer zo’n 20 jaar betrokken bij Hart voor Ouderen.

Naast het vrijwilligerswerk voor de SVHU was Gerrie actief betrokken bij meer organisaties als vrijwilliger. Zoals het Oranje Groene Kruis in Uddel waar zij o.a. hartreanimatiecursussen organiseerde. Zij is lid van de Christelijke Oratoriumvereniging Noord West Veluwe in Harderwijk, waar zij ook bestuurslid is geweest. Gerrie heeft in het bestuur van het Christelijk Lyceum in Apeldoorn gezeten. En was ouderling in de Gereformeerde Kerk in Garderen. Voor de Hartstichting heeft zij jarenlang gecollecteerd en was zij wijkhoofd en organiseerde de collectes in Uddel, Meerveld en Nieuw Milligen. Kortom Gerrie is een vrouw met het hart op de goede plaats.

Dan komt altijd aan het eind die mooie zin, deze keer dus ook voor Coby en Gerrie: ‘Het heeft Zijne Majesteit, de Koning, behaagd u te benoemen tot lid in de Orde van Oranje Nassau.’

In verband met de coronamaatregelen overhandigde de loco-burgemeester Willems de versierselen en werden ze opgespeld door een familielid, bij Coby haar dochter Alida en bij Gerrie haar man Goossen. Ook kregen zij een boeket bloemen met een boek van de gemeente Apeldoorn.

Hierna kreeg Kees Roos, nu oud-voorzitter SVHU, het woord en feliciteerde Coby en Gerrie met hun onderscheiding namens alle vrijwilligers van de SVHU, nu Uddel Samen en overhandigde beide een fotoboek met een boeket bloemen.

 

Tekst en foto’s: Bartus Vos

 

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX