Menu
Nieuwsoverzicht

Twee Koninklijke Onderscheidingen in Uddel tijdens de lintjesregen

26 april 2021

2

UDDEL  –  Ter gelegenheid van Koningsdag 2021, maandag 26 april, hebben 2 inwoners uit Uddel een koninklijke onderscheiding gekregen, namelijk  Janny van Vuuren – van der Hoog en Gijs van Roekel.

Door de corona-maatregelen voltrok de lintjesregen zich niet tijdens een feestelijke live bijeenkomst, zoals anders. Net als vorig jaar kregen alle gedecoreerden een telefoontje van burgemeester Ton Heerts, waarin hij hen vertelde dat het de Koning heeft behaagd hen te onderscheiden vanwege hun verdiensten voor de samenleving. Direct na dat telefoontje ging de deurbel en stond wethouder Maarten van Vierssen bij hen op de stoep met de versierselen, behorende bij de Koninklijke onderscheiding.

Naast de blauwe doos met de onderscheiding, kregen de gedecoreerden een boeket bloemen, een taart en een mooi boek over onderscheidingen. Ook was er een brief van de burgemeester met de tekst van de toespraak die hij bij de uitreiking tot hen gericht zou hebben.

Mevrouw J.M. (Janny) van Vuuren-van der Hoog – 62 jaar, Uddel is Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Janny van Vuuren maakt al heel lang veel tijd vrij om er te zijn voor anderen die hulp kunnen gebruiken. Ze is 25 jaar vrijwilliger bij Stichting Vrijwillige Hulpdienst Uddel.  Waar ze zich inzette bij de dagbesteding. Ze bezoekt voor hart voor Ouderen 70-plussers om te zien hoe het met hen gaat en helpt bewoners van de zorglocatie van Philadelphia in Uddel. Als lid en bestuurslid van Vrouwenvereniging Hanna doet ze mee aan activiteiten om geld bij elkaar te brengen voor de instandhouding van de kerkelijke gemeente. Ze doet verder nog veel voor de Hervormde Gemeente Uddel. Ook heeft zij een aantal jaren geleden een nier afgestaan aan een ander gemeentelid. Met haar inzet draagt Janny van Vuuren bij aan versterking van de sociale samenhang in de Uddelse gemeenschap. Na de overhandiging door de wethouder van de koninklijke onderscheiding, mocht haar man, Jan, de versierselen behorende bij de onderscheiding opspelden.

De heer G.(Gijs) van Roekel – 71 jaar, Uddel, is Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Gijs van Roekel heeft de afgelopen 40 jaar veel vrijwilligerswerk gedaan. Voor een deel deed hij dat vanuit de Prins Willem-Alexanderschool in Uddel waarvan hij heel lang directeur is geweest. Vanuit de school zette hij acties op om geld binnen te halen voor goede doelen. Hij is heel lang lid geweest van de kerkenraad van de Hervormde Gemeente, waar hij een grote bijdrage heeft geleverd aan het beleidsplan. Verder is Gijs van Roekel vrijwilliger bij Stichting Vrijwillige Hulpdienst Uddel. Hij was ook één van de initiatiefnemers van de maandelijkse manneninloop, voor mannen boven de 60 jaar.  Hij vervult nu nog steeds een bijzondere rol in het sociale leven in en buiten het dorp. Na het telefoontje van de burgemeester overhandigde de wethouder de koninklijke onderscheiding en mocht zijn vrouw, Eef, hem de versierselen behorende bij de onderscheiding opspelden.

Foto’s: Bartus Vos

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX