Menu
Nieuwsoverzicht

Twee coronabesmettingen in gemeente Apeldoorn

11 maart 2020

252x gelezen

APELDOORN – Bij twee inwoners van de gemeente Apeldoorn is de besmetting met het coronavirus (COVID-19) vastgesteld. Dinsdag was het eerste geval bekend, woensdagavond werd bekend dat er ook een tweede inwoner besmet is.

Er is een link tussen de eerste patiënt en Noord-Italië. De tweede persoon heeft een link met een andere patiënt in Nederland. Beiden patiënten zitten in thuisisolatie en maken het naar omstandigheden goed.

GGD Noord- en Oost-Gelderland heeft onderzocht met wie de patiënten contact hebben gehad (contactonderzoek). Contacten van de patiënten zijn door de GGD benaderd en hebben instructies gekregen over wat zij moeten doen. Mochten deze contacten klachten krijgen die passen bij het nieuwe coronavirus, dan worden zij ook in isolatie geplaatst en getest op dit virus.

Het RIVM en de GGD blijven alert op nieuwe besmettingen en passen hetzelfde protocol toe als nieuwe patiënten gevonden worden: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de contacten van een patiënt. Door deze maatregelen verkleinen we de kans dat de ziekte zich in Nederland kan verspreiden.

Voor alle vragen en actueel nieuws kijkt u op de website van de rijksoverheid of de website van het RIVM
Heeft u hierna nog een vraag? Bel dan  de landelijke informatielijn van de overheid: 0800 – 1351.
Om wachttijden te voorkomen vragen wij u eerst op genoemde websites te kijken of uw vraag hier beantwoord wordt.

 

Bron: Gemeente Apeldoorn

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX