Menu
Nieuwsoverzicht

TV Kok kreeg les bij De Vierkante Korf in Uddel

9 januari 2019

UDDEL    –    Wie wel eens naar het programma BinnensteBuiten kijkt op NPO 2 kent ongetwijfeld de kok Ramon Brugman. Deze bekende TV kok komt op 25 januari 2019 met een documantaire over Nederlandse honingbijen die het moeilijk hebben de laatste tijd. De documantaire is te zien bij de KRO/NCRV op NPO 2.

Ramon Brugman is zelf imker en maakt Veluwse heidehoning. Om kennis op te doen heeft hij een cursus gevolgd bij de Bijenhoudersvereniging De Vierkante Korf uit Uddel. Brugman heeft nu zelf een bijenvolk en ontdekt steeds meer hoe mooi die bijenwereld is. In de documentaire wordt hij gevolgd op zijn zoektocht naar honing. Hij praat met verschillende bijendeskundigen. Aan de televisiekijkers probeer Brugman uit te leggen waarom bijen belangrijk zijn en wat mensen kunnen doen voor ze.

Het belooft een interessante documentaire te worden, niet alleen voor bijenhouders, maar iedereen die het belangrijk vinden dat er bijen zijn en vinden dat ze beschermt moeten worden.

Bron: De Stentor

Foto: Els Hoksbergen / KRO/NCRV

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX