Menu
Nieuwsoverzicht

Truckersfestijn jaarlijkse feestdag

6 oktober 2018

104

UDDEL    –    Het was een feestdag voor de truckers en hun passagiers, de gehandicapte medemens en hun begeleiders. Een zonovergoten dag, wat het nog mooier maakte. Zaterdag 6 oktober 2018 een dag waar door velen naar is uitgekeken. Maar voor het zover was moest er nog heel wat geregeld worden. En vraagt de nodige tijd. Maar als de truckersdag er dan is en je ziet al die blije gezichten om mee te mogen in zo´n grote truck dan weet je weer waar je het allemaal voor doet. Zo´n 104 trucks, met chauffeurs natuurlijk, waren zaterdagmorgen paraat op het terrein van HBT – transport in Uddel. Een prachtige locatie voor zo´n truckersfestijn. Het is er een drukte, en in die drukte is er ook orde want iedereen gaat op tijd naar zijn of haar truck waarin ze mee mogen rijden.

Als dan de stoet zich on beweging zet, zie je die glunderde gezichten op de passagiersstoelen, en zie je ze genieten van al die mensen die voor hun zijn gekomen om ze uit te zwaaien. Men zwaait zelf even enthousiast terug en ze kunnen blijven zwaaien, want over langs de wegen staan er mensen om te kijken en filmpjes en foto´s te maken van al die truckers die langs komen rijden. De route ging weer over de Veluwe, door de dorpen in de omgeving van Uddel. En zonder het rondje over de rotonde bij het Uddelermeer, wat het slotakkoord van de route is, is de truckersdag niet af. Zo rond drie uur reden de eerste trucks weer het terrein bij HBT op, waar muziekvereniging Juliana uit Uddel ze verwelkomde met vrolijke muzikale klanken.

Een prachtige dag die mogelijk is door de vele vrijwilligers, de chauffeurs en de bedrijven die de trucks ter beschikking stellen en de politie voor de begeleiding onderweg. Maar zeker ook door de vele sponsoren die op wat voor wijze dan ook een bijdrage leveren om deze dag mogelijk te maken. Ook HBT levert een belangrijke bijdrage door het beschikbaar stellen van het terrein. Voor dit alles moeten er ook weer mensen zijn om dit te organiseren en in goede banen te leiden.

Hulde voor de organisatie en allen die er aan hebben bijgedragen om deze dag weer te doen slagen.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX