Menu
Nieuwsoverzicht

Trappen met Happen zeer geslaagd

2 augustus 2022

1891x gelezen
34

UDDEL – Zaterdag 30 juli was de tweede editie van het jaarlijks terugkerende evenement ‘trappen met happen’, georganiseerd door de Drie Musketiers, in samenwerking met dorpshuis ‘Het Blanke Schot.

We kunnen wel spreken van een zeer geslaagde editie. Maar liefst 136 deelnemers uit Uddel en omliggende dorpen hadden zich aangemeld, het weer was fantastisch, dus alle reden om vol goede moed aan de tocht te beginnen.

De start was bij het dorpshuis, richting Elspeet, alwaar men bij bakkerij Schreuder al het eerste hapje kreeg voorgeschoteld, een heerlijk saucijzenbroodje om een goede bodem te leggen. Dit was ook nodig, want men moest door de bossen naar Elspeet, helaas had de bosbeheerder net de paden geschoven, waardoor sommige stukken wandelend afgelegd moesten worden. Maar al snel kwam men bij de tweede stop, verzorgd door supermarkt COOP. Een heerlijke pastasalade om weer op krachten te komen.

Daarna weer door, nu gelukkig over verharde wegen, naar de derde stop, deze werd verzorgd door de van Drie Groep. Een heerlijk broodje met salade en plakjes kalfsvlees. Deze werd vers bereid, daarom duurde het wachten iets langer, maar het werd beloond.

Hierna weer een pittig stukje fietsen over de heide met wat mullige paadjes, maar niet getreurd, er was ook aan de dorstige mens gedacht. Bij de vierde stop stond fietscity Dijkgraaf te wachten met een heerlijk flesje koud drinken, waar men wel aan toe was.

Ondertussen fietsen we alweer richting Staverden, waar we, op de parkeerplaats bij het kasteel een heerlijk bakje vers fruit aangeboden kregen door Arjan Klarenbeek, groente en fruit. Met zoveel gezonde vitamines binnen was het laatste stukje nog maar een peuleschil.

Eenmaal bij het dorpshuis stond Grietje Waaier klaar met haar zelfgemaakte Tiramisu en een bakje koffie. Deze viel bijzonder in de smaak bij iedereen.

Hier eindigde ook onze rit en was er nog tijd genoeg om gezellig op het prachtige, nieuwe terras na te babbelen en te borrelen, waar ook gretig gebruik van werd gemaakt.

We willen, namens de organisatie, iedereen heel hartelijk danken, vooral u als deelnemer, maar zeker niet in de laatste plaats de genoemde bedrijven die het mogelijk gemaakt hebben om dit te organiseren. En natuurlijk Jan Nijhof, die ervoor gezorgd heeft dat iedereen veilig de Nunspeterweg over kon steken.

Heeft u nog vragen of opmerkingen, belt u ons gerust.

Heeft u genoten, zeg het anderen, zodat we volgend jaar nog meer deelnames en gezelligheid hebben.

Groeten van de Drie Musketiers

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX