Menu
Nieuwsoverzicht

Topprestatie op de Alpe d’Huez door Kor, Bertus en Jannie

7 juni 2018

5

UDDEL/Alpe d’Huez    –    Het was vandaag, 7 juni, de dag voor drie inwoners uit Uddel, Kor van den Hardenberg, Bertus en Jannie Slijkhuis, dat zij hun plan om de top van de Alpe d’Huez te bereiken in daden moesten omzetten. Met het doel om zo veel mogelijk geld bijeen te brengen voor het KWF, met de actie Alpe d’Huzes. Na maanden van voorbereiding, trainingen en acties o.a., gingen ze begin deze week naar Frankrijk.

Vanmorgen in alle vroegte gingen ze, samen met zo’n 4500 andere deelnemers, van start. Is het hier mooi zomers weer, hoge temperaturen, in Frankrijk bij de Alpe d’Huez begon de dag nat en koud.

Kor van den Hardenberg had zich tot doel gesteld om de Alpe d’Huez zes keer te beklimmen. Vol goede moed stapte hij op de pedalen om aan ‘zijn opdracht te beginnen. Zijn bordje muesli met chocolademelk achter de kiezen. Er zullen nog vele maaltijden volgen, energie heb je op zo’n dag hard nodig. Berg op, berg af en weer naar boven, droge kleding en weer door. Na de vierde keer naar boven moet de conclusie getrokken worden dat de tijd ontbreekt om de zes keer vol te maken. Door opstart problemen miste Kor de eerste start.  Een vijfde keer zat er nog wel in. “Ik had graag zes keer de berg opgereden, helaas zat het er niet in” zegt Kor.  Kor heeft het mooie bedrag van ruim € 5100,00 bijeen gebracht.

Facebookpagina Kor van den Hardenberg

Bertus en Jannie Slijkhuis hebben de Alpe d’Huez lopend bedwongen. Ook vroeg op en in de regen starten, maar naar de top van de berg kijkend, dachten ze: “daar boven wacht ons een warme douche”. Ze hadden er zin in ‘de Stappentellers’. Het was een hele belevenis voor ze, ondanks de regen en dat het zicht minimaal was hebben ze genoten en hebben ze het gehaald. Daar zijn ze trots op. Het beoogde bedrag dat zij voor ogen hadden hebben ze ook bereikt,  n.l. € 5000,00.

Facebookpagina de stappentellers

Het voorlopige eindbedrag van de Alpe d’Huzes actie heeft landelijk  € 11.230.804,79 opgebracht, voor de strijd tegen kanker.

Hieraan hebben Kor, Bertus en Jannie een bijdrage mogen leveren met het fantastische bedrag van totaal ruim € 10.000,00. Dit is een voorlopige eindstand. Er kan nog geld gegeven/gestort worden voor Kor van de Hardenberg en voor Bertus en Jannie Slijkhuis. De actie loopt nog tot oktober 2018.

Klasse en respect.

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.