Menu
Nieuwsoverzicht

Ton Heerts nieuwe burgemeester van Apeldoorn

4 november 2019

APELDOORN – De Apeldoornse gemeenteraad heeft maandag tijdens een extra raadsvergadering Ton Heerts (52) aanbevolen als nieuwe burgemeester van Apeldoorn. De nieuwe burgemeester volgt waarnemend burgemeester Petra van Wingerden op.

Ton Heerts is op dit moment voorzitter van de MBO raad. Eerder was hij voorzitter van de FNV en daarvoor lid van de Tweede Kamer.

De gemeente Apeldoorn zocht sinds het vertrek van John Berends op 6 februari 2019 een nieuwe burgemeester. John Berends werd commissaris van de Koning in Gelderland. De vertrouwenscommissie, bestaande uit de fractievoorzitters van 13 raadsfracties, heeft in de afgelopen maanden de raadsaanbeveling voorbereid op basis van de door de raad vastgestelde profielschets.

De nieuwe burgemeester wordt vervolgens bij Koninklijk Besluit benoemd voor een periode van zes jaar. De nieuwe burgemeester zal tijdens een gemeenteraadsvergadering mogelijk in december worden geïnstalleerd. Tot de installatie blijft burgemeester Petra van Wingerden-Boers de taken waarnemen.

Foto: Gemeente Apeldoorn

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX