Menu
Nieuwsoverzicht

Tijdreizen met Toetie

1 maart 2023

1076x gelezen
5

UDDEL – Zaterdag 18 februari was het dan zover, Toetie het opleidingsorkest van muziekvereniging gaf haar jaarlijkse spectaculaire concert in dorpshuis het Blanke Schot.

Toetie wilde ons het ontstaan van Juliana laten meebeleven, hiervoor was een echte tijdmachine door Joël, een van onze slagwerkers, gemaakt. Maar zoals het vaak gaat, was het testen hiervan erbij ingeschoten.

Gelukkig hadden wij allemaal voldoende vertrouwen in Joël zijn kunde en zijn we gewoon op reis gegaan. Maar voordat wij allemaal zouden gaan tijdreizen besloten we dat een van ons, Mieke, het toch maar even moest gaan testen. Mieke werd zoals gezegd even op reis gestuurd.

Helaas ging daarbij iets fout, Mieke kwam niet terug. Hierop besloot het hele orkest haar te gaan zoeken. Al tijd reizend via 1839 reizend met de Arend, 1963 in gesprek met Reinier Paping, 1685 Bach en het ontstaan van zijn Toccata, 2200 de aarde verlaten en alleen bewoond door robots, 1893 in gesprek met de top-kok Auguste Escoffier over zijn Peche Melba en uiteindelijke de vroege middeleeuwen. Werd Mieke toch weer gevonden!

Terug in 1933 konden we dan toch nog, samen met het publiek, het ontstaan van Juliana meemaken.

Tekst en script: Tjarda, Feija, Esmee en Evi.
Tijdmachine: Joël
Muziek: J.S. Bach, A. Vivaldi, I. Kouwenhove, C. Michiels, P. Martin en DJ van Heerde

Mocht je ook muziek willen (leren) maken? Of speel je al een instrument en lijkt het je leuk met Toetie of in de fanfare mee te spelen? Kom dan gewoon naar een van de repetities in het Blanke Schot. Toetie repeteert op vrijdag van 18:00 – 19:00 en de fanfare op woensdag van 19:30 – 21:30. En heb je je instrument bij je, dan hoeft het niet bij kijken te blijven.

Meer informatie: www.juliana-uddel.nl

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX