Menu
Nieuwsoverzicht

Themabijeenkomst over nieuwe zonneparken en windmolens in gemeente Apeldoorn

18 juli 2020

APELDOORN – Op 2 september organiseert de gemeente Apeldoorn een themabijeenkomst over de Regionale Energiestrategie (RES).

De RES beschrijft waar in onze regio nieuwe zonneparken en windmolens kunnen komen. De bijeenkomst is open voor iedereen en zowel in de zaal als online te volgen.

Datum: woensdag 2 september
Tijd: 19:00 uur inloop. Programma 19:30 – 22:00 uur
Locatie: theater Orpheus (maximum aantal deelnemers) en online deelname via internet
Meld u direct aan

Actief deelnemen kan in de zaal én online

Tijdens de avond krijgt u informatie en kunt u uw vragen stellen en uw mening geven. Dat kan zowel fysiek in de zaal als online via internet. Vanwege de RIVM richtlijnen geldt een maximum aantal deelnemers in de zaal.  Maar ook online kunt u de bijeenkomst goed volgen en actief meedoen. U kunt (schriftelijk) uw vragen stellen en uw mening geven (met behulp van Mentimeter).

Programma

De bijeenkomst vindt plaats in theater Orpheus en start om 19:00 uur met een inloop. Het programma duurt van 19:30 uur tot ongeveer 22:00 uur. Tijdens de bijeenkomst vertellen vertegenwoordigers van de Cleantech Regio en de gemeente Apeldoorn meer over de Concept RES en hoe deze tot stand is gekomen. Ook zal een spreker ingaan op het onderwerp bewonersparticipatie bij grootschalige energieprojecten. Daarnaast is er voldoende ruimte voor vragen en discussie. Een gespreksleider zal de bijeenkomst begeleiden.

RES: Waar kunnen nieuwe zonneparken en windmolens komen?

In de komende jaren willen we in onze regio fors minder CO2 uitstoten. Hoe kunnen we meer duurzame energie opwekken met wind en zon? Waar kunnen nieuwe zonneparken en windmolens komen? De Concept Regionale Energiestrategie geeft hier antwoord op. Dit concept-plan is het afgelopen jaar opgesteld door de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Epe, Heerde, Lochem, Voorst en Zutphen, samen met het waterschap, de provincie Gelderland en met vertegenwoordigers van bedrijven, inwoners, netbeheerder en maatschappelijke organisaties.

Laat uw mening horen!

Laat uw mening horen over de Concept RES en meld u alvast aan! De bijeenkomst vindt plaats in aanloop naar de politieke markt op 17 september en de gemeenteraadsvergadering op 24 september. De bijeenkomst is bedoeld om te informeren over de Concept RES en hierover met elkaar in gesprek te gaan en meningen te peilen. Ook raadsleden zullen de bijeenkomst bijwonen

Onderdeel van een serie

De themabijeenkomst maakt onderdeel uit van een serie van 4 themabijeenkomsten over de energietransitie die de gemeente in samenwerking met Energiek Apeldoorn organiseert. Andere thema’s die in de serie aan bod komen zijn: energie besparen met nieuwe technologie (16 juli), waterstof (november 2020) en aardgasvrij (januari 2021).

Aanmelden en meer informatie

Aanmelden kan via het aanmeldformulier
Meer informatie vindt u op deze pagina Regionale Energiestrategie
Heeft u een vraag? Mail dan naar res@apeldoorn.nl

 

Lees hier meer over de Regionale Energiestrategie (RES).

 

Bron: Gemeente Apeldoorn 

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX