Menu
Nieuwsoverzicht

Tegemoetkoming wettelijk eigen risico via de gemeente.

2 december 2022

1321x gelezen

APELDOORN – De gemeente Apeldoorn heeft een regeling voor mensen met een laag inkomen zodat deze de helft van het betaalde eigen risico van de zorgverzekering kunnen terugvragen. De grens hiervoor is 120% van de bijstandsnorm, de bedragen hieronder zijn netto, zonder vakantiegeld en de toeslagen van de belastingdienst tellen hiervoor ook niet mee.

Voor een alleenstaande tot AOW leeftijd is dit: 1256,07 euro

Voor samenwonenden tot AOW leeftijd is dit: 1794,39 euro. (inkomen van partners bij elkaar opgeteld)

Voor een alleenstaande vanaf de AOW leeftijd is dit: 1397,27 euro

Voor samenwonenden vanaf de AOW leeftijd is dit: 1892,80 euro (inkomen van partners bij elkaar opgeteld)

Het is overigens niet nodig dat u het volledige eigen risico verbruikt heeft. U kunt in alle gevallen de helft van hetgeen dat u verbruikt heeft terugvragen (Max 385 euro verbruikt, max teruggave is 192,50 euro.). De stand van het eigen risico kunt u telefonisch of online middels DIGID opvragen bij uw zorgverzekeraar.

Aanvragen van de tegemoetkoming over dit jaar kan nog tot 31 januari 2023.

Zit uw inkomen onder het voor u geldende bedrag dan kunt u de tegemoetkoming aanvragen. Dit kan digitaal via de website van de gemeente Apeldoorn. U heeft hiervoor wel een DIGID nodig. Lukt het u niet zelf? Dan kan de sociaal raadsvrouw u daarbij helpen. Zij is elke woensdagochtend tussen 9:30 en 11:30 aanwezig op de Wilhelminahof in Uddel. U kunt een afspraak maken door te bellen naar Stimenz: 088 7846464 (en te vragen naar Samantha Kleinhuis) of te mailen naar s.kleinhuis@stimenz.nl. U mag ook binnenlopen en als het rustig is kunt u wellicht direct geholpen worden.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX