Menu
Nieuwsoverzicht

SVHU 35 jaar: feestelijke dag voor vrijwilligers

4 juli 2019

62

UDDEL – Het was woensdagmiddag 3 juli verzamelen bij Het Blanke Schot voor de vrijwilligers van de Stichting Vrijwillige Hulpdienst Uddel. Het jaarlijkse uitje stond gepland en waar de reis naar toe zou gaan was tot op dat moment alleen bekend bij hen die het georganiseerd hadden. Iedereen nieuwsgierig waar men naar toe zou gaan. Tot het moment dat iedereen in de auto’s stapten en de routebeschrijving werd uitgedeeld. Toen werd het duidelijk, de reis ging naar Elburg.

In Elburg stapte het Uddelse gezelschap op de boot voor een rondvaart over het Veluwemeer. De koffie met gebak stond klaar. Men voer al een tijdje op het Veluwemeer toen men ineens iemand miste. Lichte paniek, misschien was ze vergeten in te stappen en zwom ze achter de boot aan. Maar gelukkig ze zat wel op de boot. Zo’n rondvaart op het Veluwemeer is toch wat anders dan dat je een rondvaart op het Uddelermeer hebt.

Iedereen genoot van de tocht die een kleine twee uur duurde. Toen het gezelschap weer voet aan wal zette ging men wandelend onder de poort door Elburg in naar de Grote Kerk. Onderweg had men veel bekijks van de mensen vanaf de terrasjes. Wat zijn toch voor mensen, allemaal een mooie corsage op, men vond het toch wel bijzonder zo’n grote groep, zo’n tachtig personen, door de straten van Elburg.
Een enkeling durfde dan ook te vragen of het van een kerk was of een familie-uitje en waar we vandaan kwamen. Nou we kwamen uit ‘Oedel am See’, ja en daar hadden ze nog nooit van gehoord.

In de Grote Kerk aangekomen wachtte een muzikale verrassing. Speciaal voor de Uddelse vrijwilligers van de SVHU was er een Muzikaal Intermezzo, verzorgd door Machteld de Jong-Slieker op Alt blokfluit en Nelleke Slieker-Bleijenberg op de piano. Er werd dan ook ‘ademloos’ geluisterd naar o.a. Het zwanenmeer, Jesu joy of man’s desiring. Aan het eind van dit prachtige Intermezzo zong men gezamenlijk twee coupletten van het Wilhelmus. Hierna ging men naar de auto’s om weer richting Uddel te gaan.

Andere jaren is dan het programma afgelopen, maar dit jaar was er nog een buffet in Het Blanke Schot. Dit omdat de Stichting Vrijwillige Hulpdienst Uddel dit jaar 35 jaar bestaat. Vrijwilligers die om wat voor reden niet met het middagprogramma mee konden waren wel aanwezig bij het buffet.

Aan het begin van het buffet stond de voorzitter van de SVHU, Kees Roos, stil bij de oprichting van de SVHU in 1984 en ook bij het heden en de toekomst van de SVHU. En ook dat we blij en trots mogen zijn met de inzet van al die vrijwilligers in Uddel om het leven van mede-
inwoners in Uddel die het door wat voor reden dan ook, niet altijd even makkelijk hebben,  wat draaglijker te maken.

Ook was er een jubilaris. Kea Mulderij-Schouten is 12½ jaar als vrijwilliger bij de SVHU. Zij werd door de voorzitter in het zonnetje gezet voor haar inzet en bijdrage aan de activiteitenmiddagen in de Wilhelminahof. Hiervoor ontving zij een prachtige pen met inscriptie en een mooie rode roos. Toen was het tijd om te genieten van het heerlijke buffet wat klaar stond. De vrijwilligers van de SVHU zien terug op een prachtige dag.

Tekst: SVHU
Foto’s: Bartus Vos

 

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX