Nieuwsoverzicht

SV Prins Bernhard aanstaande zaterdag naar Almen

30 september 2019

274x gelezen

UDDEL – Zaterdag 5 oktober staat er wederom een uitwedstrijd op het programma. Tegenstander is dan Almen die hun eerste wedstrijd nipt verloren met 3-2 van Veluwse Boys.

Afgelopen zaterdag boekte Almen een knappe 4-2 thuisoverwinning op Vierhouten ’82. Prins Bernhard verloor in Ermelo van EFC ’58. Het eerste deel van de wedstrijd was EFC ’58 de bovenliggende partij. Daarna kwam Prins Bernhard beter in haar spel met goed combinatiespel. Er werd niet door beiden niet gescoord.

Na de rust was het EFC ’58 dat op een 1-0 voorsprong kwam. Een fout in de verdediging werd genadeloos afgestraft. Toch toonden de oranjehemden veerkracht en waren steeds vaker op de helft van de tegenstander te vinden.

Laurens Wajer werd in het strafschopgebied keurig in de voet aangespeeld en draaide vervolgens weg van zijn tegenstander en schoot de bal in de rechterbovenhoek. Vanaf dat moment was het billenknijpen voor de EFC ’ers. Uit een prachtig opgezette aanval kwam dezelfde Laurens Wajer een teenlengte te kort om de 1-2 aan te tekenen.

Daarna kwam Gert Schouten in balbezit via een pass van achteruit. Hij dacht te scoren maar de scheidsrechter nam het vlagsignaal van zijn assistent over en keurde de goal af wegens “buitenspel” ?. Vanaf dat moment was EFC ’58 weer wakker geschud.

In een duel om de bal ter hoogte van de middenlijn werd Aart van de Kuilen met twee handen in de rug geduwd door een speler van EFC ’58. De scheidsrechter die dit duidelijk kon zien liet dit gewoon gaan. Uit deze aanval scoorden de Ermeloërs de 2-1.

Helaas had Prins Bernhard hier geen antwoord meer op. Uiteindelijk kwam vlak voor tijd ook de 3-1 op het scorebord nadat Prins Bernhard alle risico’s nam de gelijkmaker te forceren.

De wedstrijd in Almen begint om 15:00 uur op Sportpark SV Almen onder leiding van scheidsrechter Antoon Koopmans uit Nijverdal.