Menu
Nieuwsoverzicht

Stichting Vrijwillige Hulpdienst Uddel heeft vertrouwen in de toekomst

25 januari 2016

231x gelezen
3

UDDEL    –    De Stichting Vrijwillige Hulpdienst Uddel heeft maandagavond, 25 januari, haar nieuwjaarsreceptie gehouden voor en met de vrijwilligers. Het is een moment om terug te kijken naar het afgelopen jaar, 2015. “Een jaar, zoals de voorzitter van de SVHU, Kees Roos zei, die is voorbijgevlogen. En bij het ouder worden lijkt het nog sneller te gaan. Er is veel gebeurd in 2015. Mooie dingen, van vreugde en blijdschap, maar ook veel verdriet was er in Uddel in 2015. Er zijn veel mensen overleden in Uddel het afgelopen jaar”

Vrijwilligers in Uddel krijgen veel te maken met de ouderen in Uddel en zien en horen dan ‘de rafels en de zorgen’ van het leven die er zijn. “De taak van de SVHU is welzijn en welbevinden van de medemens te bevorderen” aldus Kees Roos.

De voorzitter van de SVHU zei verder in zijn nieuwjaarstoespraak dat men terug mag kijken op een goed 2015. De SVHU heeft een groot team van trouwe en enthousiaste vrijwilligers, die op verschillende terreinen actief zijn ten behoeve van de medemens. Zo zijn er vrijwilligers die de warme maaltijden bereiden, er zijn er die ouderen en/of alleenstaanden bezoeken. Verder zijn er vrijwilligers die met de cliënten van Philadelphia gaan wandelen en de chauffeurs die met de bus van de Wilhelminahof rijden. En er zijn vrijwilligers die ondersteuning geven aan mantelzorgers. Samen zijn zij allen een helpende hand en een luisterend oor in soms moeilijke situaties en zijn ze een lichtpuntje van vreugde voor menig oudere en alleenstaande. Samen zorgen de vrijwilligers ervoor dat mensen in Uddel niet hoeven de vereenzamen en dat ze binding houden met de Uddelse samenleving.

De voorzitter van de SVHU conludeerde dat “de sociale samenhang van de Uddelse gemeenschap ieder jaar weer groeit”. Het aantal vrijwilligers is in 2015 gegroeid van 70 naar 85 vrijwilligers. Er is een werkgroep gevormd met de vraag hoe men het beste ondersteuning kan bieden aan de mantelzorgers in Uddel. De subsidieaanvraag bij de gemeente Apeldoorn in  zijn geheel gehonoreerd. Hierin ziet men een signaal van vertrouwen in de activiteiten van de SVHU.

In 2016 wil de SVHU goed aansluiten bij de activiteiten van de Koningin Wilhelminahof.  De voorzitter, Kees Roos, ziet met vertrouwen de toekomst tegemoet en hoopt “dat men veel voor elkaar en voor anderen mag betekenen in 2016”

Er was ook een jubilaris onder de vrijwilligers. Aaltje de Vries was 12½ jaar als vrijwilliger actief voor de SVHU. Zij gaat o.a. wandelen met de cliënten van Philadelphia. “Zij is altijd zeer betrokken bij haar vrijwilligerswerk” aldus de voorzitter, die haar bedankte voor haar inzet en in de bloemetjes zette.

Het was ook een avond waarin afscheid werd genomen. Jannie Vermeer stopt met haar werk als vrijwilliger. Vanaf 8 mei 1998 heeft zij samen met Beertje Vlijm en Peetje van de Brink zorg gedragen voor de open eettafel op donderdag. “Zij heeft zich onderscheiden in het creeren van dingen”, zei de voorzitter. Dit kan zitten in kleine dingen, zoals een bloemetje op de eettafel.  Dit heeft zij gedaan tot 2009, toen heeft zij zich aangesloten bij de dagopvang.

Ook van Nel de Bruin werd afscheid genomen als bestuurslid van de SVHU. Nel zat in de werkgroep namens de Ger.Gem. in Ned. bij de tot standkoming van de Koningin Wilhelminahof. Daarna kreeg zij een rol in de vrijwillige hulpdienst. Er werden, 6 dagen in de week, maaltijden bezorgd bij de mensen thuis. Die maaltijden werden toen nog klaargemaakt bij Bos en Hei. Nel de Bruin heeft 21 jaar er voor gezorgd dat voor de open eettafel op dinsdag en donderdag alles op rolletjes liep. “Nel was als persoon een bescheiden, plichtsgetrouw vrouw. Maakte niet veel lawaai, maar wat gebeuren moest, dat gebeurde” aldus de voorzitter. Nel de Bruin blijft wel vrijwilligerswerk doen.
Beiden kregen een bon en een boekt bloemen overhandigd
Aan het slot werden Jannie Vermeer en Nel de Bruin nog toegezongen.
 
Heb je wel gehoord, van die hulpdienst in Uddel
Heb je wel gehoord van de S.V.H.U.
Ze doen daar veel vrijwilligerswerk
Samen zijn ze dan ook supersterk
Prachtig team.
 
foto’s: www.hulpdienstsvhu.nl 
 
Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX