Nieuwsoverzicht

Sterk optreden Prins Bernhard in Wekerom

16 mei 2022

779x gelezen

WEKEROM Prins Bernhard reisde zaterdag af naar Wekerom waar het op Sportpark “De Beek” aan moest treden tegen SDS ’55. Bij winst zou de ploeg van vertrekkend trainer Martin Speelziek nog volop kans hebben om deel te mogen nemen aan de nacompetitie.In een boeiende wedstrijd lukte het de Uddelnaren de wedstrijd in de slotfase naar zich toe te trekken en wonnen verassend met 1-2.

De wedstrijd kende een flitsende start. SDS ’55 kwam al in de 3e minuut op voorsprong door een fraaie goal van Rick Roelofsen. Lang konden de Wekerommers niet genieten van deze voorsprong. Nog geen minuut later was het Gert Schouten, die de stand weer gelijktrok.SDS ’55 komt daarna steeds vaker in balbezit, maar gingen daar onzorgvuldig mee om. Op datzelfde moment kreeg Prins Bernhard een tegenslag te verwerken. Freek Ruitenberggeveld door een buikgriep, kon niet verder en moest noodgedwongen het veld verlaten en werd vervangen door Dick van Rhee.

Het was even wennen voor de Uddelnaren om de organisatie weer op orde te krijgen. De thuisploeg kreeg daardoor een aantal grote kansen, maar wisten deze niette verzilveren. Verdedigend had Prins Bernhard de zaken prima voor elkaar, maar aanvallend was het te gehaast en onrustig. Scoringskansen bleven daardoor uit voor de Uddelnaren. Zo bleef de stand na 45 minuten in evenwicht.

De tweede helft probeerde SDS ’55 nog meer accenten op de aanval te gooien door jeugdtalent Gerben van Donselaar te brengen. Deze behendige speler kon het tij voor de Wekeromse ploeg ook niet keren. Prins Bernhard bleef geconcentreerd spelen en kreeg steeds meer vertrouwen in een goede afloop. Aanvallend werden er wat omzettingen gedaan. De moegestreden Anton Davelaar en Gert Schouten werden vervangen door Laurens Wajer en Niels Bronkhorst.

SDS ’55 werd steeds meer teruggedrongen op eigen helft en er kwamen kansen voor Prins Bernhard. Niels Bronkhorst was een plaag voor de defensie van de Wekerommers. Keer op keer snelde hij over de rechterflank en wist zelf bijna te scoren. Laurens Wajer maakte eveneens een sterke invalbeurt. Bart Schouten kon daardoor ook vaker aangespeeld worden, die heel slim de vrije ruimtes opzocht. Zoals ook in de 73steminuut toen Schouten vanaf links op volle snelheid met de bal aan de voet op het doel van Jaco van Veldhuizen afstormde. Verdediger Kevin van der Horst zette een tackle in binnen het strafschopgebied om de bal te veroveren. Scheidsrechter Grit beoordeelde dit als het ontnemen van een scoringskans en legde de bal op de stip. Het was Bart Schouten zelf, die de verantwoording nam deze binnen te schieten en daarmee zijn ploeg op voorsprong zette.

Daarna kwam er nog een grote kans voor Bart Schouten. In een vlot lopende aanval bracht Niels Bronkhorst de bal voor het doel. Laurens Wajer stapte slim over de bal en wist dat Bart Schouten er beter voorstond om de wedstrijd in het slot te gooien, maar die miste helaas. SDS ’55 ging nog meer risico nemen door centrale verdediger Martien van de Berg door te schuiven als extra spits erbij. Bij Prins Bernhard werd daarom Jelmer Bronkhorst als extra verdediger gebracht. Hij kwam binnen de lijnen voor de uitgeputte Kevin van Ridder, die de taak van de al eerder uitgevallen Freek Ruitenberg overgenomen had en dit overigens prima deed.

Het vertrouwen in een goede afloop werd beloond door het steeds beter wordende veldspel van de Uddelnaren. Ook toonde de ploeg karakter ondanks het feit dat er een aantal spelers ontbraken en vooral ook na de deceptie in Achterveld en het nipte verlies in dorpenderby tegen De Veluwse Boys.

Komende zaterdag speelt Prins Bernhard thuis de derby tegen Vierhouten ’82. De wedstrijd in Vierhouten eerder dit seizoen werd met 2-1 verloren. De ploeg uit Vierhouten hield afgelopen zaterdag lang stand tegen kampioenskandidaat Heerde, die uiteindelijk met 1-4 te sterk waren. De wedstrijd op Sportpark “De Zandsteeg” begint om 14:30 uur.