Menu
Nieuwsoverzicht

Stéphanos fietstour krijgt vervolg na succesvolle eerste editie

16 maart 2022

430x gelezen

APELDOORN –Na de succesvolle eerste editie van de Stéphanos fietstour staat er een tweede editie gepland voor D.V. 11 juni 2022

Aan de eerste editie van het nieuwe fietsevenement vanStichting Stéphanos hebben vorig jaar zo’n 70 deelnemers meegedaan. De deelnemers lieten zich sponsoren, waardoor er uiteindelijk meer dan € 75.000,- is opgehaald.

Het evenement is opgezet voor zowel individuele fietsers als voor (bedrijfs)teams. Het sponsorgeld van de deelnemers is bedoeld voor het project onderwijs voor Esther.

Stéphanos directeur J. van der Ham, die zelf ook weer hoopt te fietsen:Het idee van deze fietstour is in 2020 ontstaan doordat vele (sponsor)activiteiten van onze werkgroepen in het land geen doorgang konden vinden vanwege corona. Na het onverwachte succes van vorig jaar hopen wij opnieuw op veel animo, zodat (wees)kinderen en hun families in Malawi (één van de armste landen ter wereld) door middel van evangelisatie, onderwijs- en landbouwprojecten aan een toekomst geholpen kunnen worden. Juist in een tijd dat het land te maken heeft met grote gevolgen van Cycloon Ana, is dat zeer welkom!’.

De routes zullen ’s morgens al vroeg starten bij Campingde Solse Berg te Garderen. Ook is hier de lunchplaats en zullen de routes op deze locatie eindigen. Voor de twee lange routes (167 en 251 km.) is er ook een tussenstop in Garderen en Genemuiden. De kortste route is 100 km. De routes voeren langs oude steden en prachtige natuurgebieden als onder andere de Veluwe, Veluwezoom, Posbank, Zwartewaterland en de IJssel.

Voor gezinnen, ouderen en anderen is er op dezelfde dag een recreatieve fietstocht in de prachtige omgeving van Montfoort

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX