Menu
Nieuwsoverzicht

Spelen op het plein bij de Prins Willem-Alexanderschool 

21 mei 2019

Al heel veel jaren geleden is het schoolplein van de Prins Willem-Alexanderschool na schooltijd benoemd als openbaar speelterrein voor de inwoners van Uddel tot 14 jaar. Dat is fijn, kinderen hebben in hun directe omgeving een mooi terrein waar geen auto’s komen en waar ze veilig kunnen spelen. Dat willen we ook graag zo houden! 

De laatste tijd merken we dat het niet altijd goed gaat na schooltijd op het plein :  

  • Er is soms ruzie na schooltijd, waar dan leerkrachten bij worden gehaald. Dit is niet de bedoeling. De leerkrachten hebben na schooltijd andere taken, de ouders zijn op dat moment verantwoordelijk.  
  • Ook is het niet de bedoeling dat er in de zandbak wordt gespeeld. Het net wordt er afgehaald, veel zand komt buiten de zandbak en het net gaat er daarna niet meer op. Hierdoor kunnen er katten in, wat zorgt voor een vieze zandbak. 
  • Er worden spullen kapot gemaakt. Het dak (daar wordt op gelopen om ballen te pakken, hier geven wij vrijdag tussen de middag 1 leerling toestemming voor, de rest van de week mag je niet op het dak), de fietsenschuur, de fiets van de juffen en meester voor de gym, de tuin (boompjes die net aangeplant zijn om een heg te vormen), gras (de afspraak is dat we niet op het gras lopen) 
  • Kinderen zitten aan spullen uit de container.  
  • Er liggen peuken, blikjes en lege zakken chips. 
  • Er wordt in tuinen van omwonenden gelopen om ballen te pakken enz.  

Wij willen u als ouders en omwonenden vragen of u samen de verantwoording wilt nemen voor uw eigen kinderen en de buurt. Ga eens kijken bij uw kind als hij/zij op het schoolplein speelt, spreek uw kind en anderen aan op hun gedrag. Als u dingen ziet die niet mogen, (kinderen die te oud zijn, kinderen die op het dak lopen enz. ) kunt u de politie bellen. 

Zo kunnen we er samen voor zorgen dat het plein ook een openbaar speelterrein blijft en zien we ons niet genoodzaakt om andere maatregelen te nemen! 

 Het team van de Prins Willem-Alexanderschool.  

 

Foto: PWA

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX