Menu
Nieuwsoverzicht

Snelle internetverbinding nodig? Binnenkort glasvezel in Uddel mogelijk

13 augustus 2020

UDDEL – Uddels Belang heeft sinds het project glasvezel in het buitengebied van de West Veluwe liep, gelobbyd om ook glasvezelaansluitingen in de kern van Uddel mogelijk te maken. De noodzaak hiervoor is nog eens nadrukkelijk aan het licht gekomen tijdens de “intelligente lockdown” afgelopen voorjaar. Veel mensen zijn toen vanuit huis gaan werken en studeren. Dit heeft met name in de straten waar geen COAX kabel ligt geleid tot enorme vertragingen op het internet. We verwachten dat de noodzaak voor snelle internetverbindingen alleen maar gaat toenemen. Denk hierbij aan de toename van het thuis werken, het online lessen en colleges volgen, on demand tv kijken, zorg op afstand voor onze oudere dorpsbewoners enzovoort.

Vanaf 24 augustus gaat de campagne van start in Uddel en de overige dorpen van gemeente Apeldoorn. Dan krijgt u alle informatie toegestuurd via de post of Uddel.info over hoe en waar aan te melden. Om glasvezel te krijgen in Uddel moeten minimaal 35% van alle adressen meedoen. Dit betekent voor Uddel minimaal 240 aansluitingen in de kern. Ook de straten waar COAX kabel ligt krijgen de mogelijkheid om aan te sluiten.

Glasvezel verhoogt het gemak en de snelheid om online te zijn. Een glasvezelaansluiting verhoogt ook de waarde van uw woning. Uddels Belang doet een dringende oproep aan iedereen om serieus deze aansluiting te overwegen.
Begin september worden er informatiebijeenkomsten gehouden. Ook zullen er ambassadeurs beschikbaar zijn die u kunnen helpen de juiste keuze te maken. Ook lokale verkooppunten kunnen u adviseren.

Er zullen binnenkort spandoeken opgehangen worden om de promotie te ondersteunen. Een groot deel van de communicatie van het project verloopt via de nieuwssite Uddel.info.

De FLYER over de voordelen van glasvezel biedt u de kans meer informatie te verkrijgen over dit project.

Foto: DELTA Fiber Netwerk

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX