Menu
Nieuwsoverzicht

Sinterklaasfeest Uddel 2017

2 december 2017

112

UDDEL    –    Sinterklaas met zijn Pieten is al weer een paar weken in ons land. Hij heeft al heel wat plaatsen met een bezoek vereerd. Zaterdag 2 december had Sinterklaas in de agenda staan dat hij met zijn zwarte Pieten naar Uddel moest. Door het vele reizen de laatste tijd was zijn paard Americo toe aan een beetje rust. Alle dagen Sinterklaas op je rug is ook geen pretje. Maar ja, waar vind je dan een ander vervoermiddel. In Uddel hadden ze de oplossing. Men kende daar nog iemand die een bakfiets heeft, en warempel Sinterklaas vond dat een uitstekend vervoermiddel. Hij kon dan mooi voorop zitten en alles goed overzien. Hij had wel een Piet die er mee kon rijden, de Bakfietspiet.

Om één uur ’s middags stonden de kindertjes met hun ouders te wachten op de aankomst van Sinterklaas bij Het Blanke Schot. Ook muziekvereniging Juliana stond klaar om Sinterklaas te begeleiden op zijn rijtoer door Uddel. Toen Sinterklaas op de bakfiets arriveerde met zijn zwarte Pieten, kon de stoet zich in beweging zetten. Doordat er in Uddel een aantal wegen opgebroken zijn was de route wat korter dan andere jaren. Er werd een bezoekje gebracht aan Philadelphia in Koningin Wilhelminahof, tot groot plezier van de bewoners. Hierna ging men via de Grote Geezenhegge naar Het Blanke Schot waar het feest voor de kinderen kon beginnen. 

Sinterklaas had heel wat cadeautjes uit te delen, vol verwachting klopte menig kinderhart toen hij of zij door de Sint werd gevraagd bij hem te komen. Dat het spannend was stond op de gezichtjes te lezen. Een paar keer werd er even gepauzeerd om een liedje voor Sinterklaas te zingen, waar hij dan weer van genoot. 

Aan alles komt een eind, zo ook aan deze feestmiddag ter ere van de verjaardag van Sinterklaas. De Sint en zijn Pieten werden luid toegezongen toen ze weer vertrokken om op andere plaatsen weer kinderen blij te maken. Toen ze vertrokken werd er gezongen, door jong en oud:

‘Dag Sinterklaasje, dag dag; dag, dag Zwarte Piet. 

Tot volgend jaar.

Filmpje:  klik hier

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX