Menu
Nieuwsoverzicht

Sinterklaas was blij weer in Uddel te zijn

1 december 2018

144

UDDEL     –     Wie zaterdagmiddag, 1 december, door Uddel fietste of liep, die had grote kans een handvol pepernoten te krijgen van de zwarte Pieten die door Uddel liepen. Sinterklaas was onderweg naar Uddel, maar had al vast een paar Pieten vooruit gestuurd die een aantal winkels langs gingen om te informeren of ze op zijn komst gerekend hadden. Dat was zeker het geval, er werd zelfs ‘Sint. harde worst’ verkocht in Uddel, waarschijnlijk de enigste plek in Nederland. Moest wel op tijd besteld worden, had n.l. een lange bereidingstijd nodig. Maar goed, het was voor de Pieten tijd om naar het Blanke Schot te gaan, want daar zou Sinterklaas arriveren en daar moesten ze natuurlijk wel op tijd zijn.

Om 13.00 uur stond muziekvereniging Juliana vrolijke liedjes te blazen als welkom voor de Sint. Je zou denken die komt met zijn paard Amerigo, maar nee, Sinterklaas had meer pk’s tot zijn beschikking. Een ‘open landdauer’ maar dan in mini uitvoering. Eén van zijn pieten zat achter het stuur, en die zou Sinterklaas helpen uitstappen uit die mini. Maar dat lukte niet, waarschijnlijk nog nooit in een mini gereden. Moest er één van de muzikanten van Juliana aan te pas komen om Sinterklaas uit die mini te krijgen. Toen Sinterklaas er uit was had hij weer een ander probleem, de Pieten waren weg. Sinterklaas roepen en roepen, en uiteindelijk met hulp van alle kinderen kwamen de Pieten tevoorschijn en kon de rondrit door Uddel beginnen. Het was mooi weer om een rondrit te maken en zoals alle jaren ging Sinterklaas met zijn Pieten ook naar de Koningin Wilhelminahof. Sinterklaas is dan wel een kindervriend, maar, zelf al op zeer hoge leeftijd, vergeet de ‘Uddelse oudjes’ niet en heeft dan ook met enkele bewoners van de Wilhelminahof gesproken. En ja, oudjes onder elkaar, dat was even gezellig keuvelen. Maar Sinterklaas moest weer verder, want in Het Blanke Schot was een groot Sinterklaasfeest na de rondrit.

De grote zaal van Het Blanke Schot was helemaal vol met ouders en kinderen. Vol verwachtingen klopten die jonge kinderhartjes, want wat had Sinterklaas voor ze meegebracht. Sinterklaas las de namen uit het grote boek op en dan mochten ze bij hem een cadeautje in ontvangst komen nemen. Het was Sinterklaas in Spanje ook ter ore gekomen dat Bartus Vos stopt bij uddel.info en dus moest hij bij de Sint komen en kreeg lovende woorden van  de Sint en een grote lekkere chocoladeletter met pepernoten.

Het was weer een prachtig Sinterklaasfeest en hij zei “Ik vond het fantastisch om weer in Uddel te zijn en hopelijk tot volgend jaar”.  En bij zijn vertrek werd hij door alle aanwezigen uitgezwaaid.

Sinterklaascommissie in Uddel hartelijk dank voor dit mooie Sinterklaasfeest.

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.