Menu
Nieuwsoverzicht

Sinterklaas op bezoek in Uddel

29 november 2014

193x gelezen
228

UDDEL   –   Het was zaterdag 29 november voor veel kinderen in Uddel weer een spannende dag. Sinterklaas deed op zijn ronde door Nederland ook Uddel aan. De sinterklaascommissie, gevormd door de Jeugdclub, SV Prins Bernhard, Volleybalvereniging Udeo en de Oranjevereniging Uddel hadden weer een mooi feest georganiseerd. De geplande rondrit door Uddel kon door omstandigheden niet doorgaan. Sinterklaas werd dus in Het Blanke Schot welkom geheten. Maar voor het zover was……. . Sinterklaas zijn Pieten waren allemaal gearriveerd, maar Sinterklaas was nog nergens te bekennen. Ook niet toen iedereen al in de sportzaal een plekje had gevonden. Er klonk wel een hevig ronkend geluid door de luidsprekers. Maar waar dat vandaan kwam, was niet bekend. Even later ging er een gordijn open en daar lag warempel Sinterklaas nog in zijn bed, hij was het die dat ronkende geluid maakte.  Waarschijnlijk had hij een lange nacht gehad en was toen even in bed gekropen om een tukje te doen. Maar hij had zich dus duidelijk verslapen en nog klagen ook dat iedereen zo vroeg was, om kwart voor één ’s middags. Maar zijn hoofdpiet hielp hem wel even uit de droom en zorgde ervoor dat hij zijn goeie pak aan kon trekken en zo kwam het dus toch nog allemaal goed. En kwam hij, zijn haren netjes gekamd, even later door de deur naar binnen. Toen kon het feest beginnen. Hij heette iedereen welkom. Het duurde wel even voor men hem aan het verstand had welke verenigingen er allemaal aanwezig waren, maar toen had hij ze weer allemaal op een rijtje. De muziekvereniging Juliana was ook aanwezig en zorgde weer voor de vrolijke muzikale noten.

Voordat iedereen in de zaal was, hoorde je in de wandelgangen al verhalen over de dat sinterklaas het ‘vervoersverbod’ had overtreden. Maar had Sinterklaas dan iets van pluimvee of vogels meegebracht? Het bleek te gaan om de ‘Oude Piet’. Die arme Piet met zijn wandelstok en rollator bewoog hij zich voort. Hij wou blijkbaar niet in Spanje achterblijven en zeker Uddel met een bezoek vereren. Maar hij hield zich kranig.

Hij sinterklaasfeest in de sportzaal was één en al enthousiasme, zowel bij de kinderen als bij de ouders en opa’s en oma’s die ook meegekomen waren. De tekeningen die door de kinderen waren gemaakt hingen in de zaal en twee van die tekeningen werden gekozen door Sinterklaas als de ‘mooiste’. Verder kregen alle kinderen een cadeautje van de sint. De pieten zorgden voor het nodige vertier. Er was nog een ballonnenpiet en er werd nog aan een touw getrokken.

Het was een prachtige middag voor jong en oud en iedereen rekent erop dat Sinterklaas met zijn Pieten volgend jaar Uddel weer met een bezoek zal vereren.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX