Menu
Nieuwsoverzicht

Sinterklaas met de benenwagen in Uddel

3 december 2016

137

UDDEL    –    Zaterdag 3 december was er ‘hoog bezoek’ in Uddel. Sinterklaas was met zijn Pieten naar het ‘mooiste’ dorp van de Veluwe gekomen. Wie dacht dat Sinterklaas zijn paard had meegebracht had het mis. Waarom hij zijn schimmel niet bij zich had is niet bekend. Hij rijdt met zijn paard over daken en dan denk je dat paard kan misschien vliegen, dan kan de vogelgriep een rol spelen. Ja, een ander vervoermiddel had de Sint ook niet bij zich. Er zat dus niets anders op dan met de ‘benenwagen’ achter de muziek aan door Uddel. En dat op die leeftijd, een hele prestatie.

Muziekvereniging Juliana liet vrolijke sinterklaasliedjes horen tijdens de rondgang door Uddel, met achter hen aan dus Sinterklaas met zijn Pieten en vele kinderen met hun vaders en moeders. In de Essenkamp werd een kort bezoekje gebracht bij Philadelphia, wat zeer op prijs werd gesteld. Hierna ging de tocht weer verder en ging men terug naar Het Blanke Schot waar het sinterklaasfeest kon beginnen.

Zo’n negentig kinderen hadden zich opgegeven voor het feest, een vergelijkbaar aantal met vorig jaar. Voor sommigen van de kleintjes was het geen feest om bij Sinterklaas op schoot te zitten en lieten dat ook luidkeels horen. Voor al die kinderen had Sinterklaas een cadeautje meegebracht en ze mochten ieder persoonlijk het cadeautje bij Sinterklaas op komen halen. Het was weer een gezellig Sinterklaasfeest. De Sinterklaascommissie in Uddel verdient een pluim.

Filmpje 1

Filmpje 2

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX