Menu
Nieuwsoverzicht

SGP in gesprek met Uddelse agrariërs

28 februari 2022

1408x gelezen

UDDEL – De SGP is vrijdag 25 februari op werkbezoek geweest bij agrariërs in Uddel. Uit het overleg bleek dat goede samenwerking tussen de sector en de gemeente Apeldoorn en de provincie nodig is om het perspectief voor de agrariërs te verbeteren.

Henk van den Berge, Jan Kloosterman en Matthias Bunt van de SGP-fractie in Apeldoorn en het Gelderse SGP-Statenlid Evert Mulder gingen in gesprek met Gert Bronkhorst, Erik van Essen, Aart Versteeg, Arend Versteeg en voorzitter Frank van de Kolk van Uddels Belang over de ontwikkelingen in de agrarische sector. Het ging onder meer over de problemen rond de uitvoerbaarheid van regels met betrekking tot milieu en duurzaamheid en het grote belang van maatwerk om de kijken wat de perspectieven per bedrijf zijn.

De samenwerking met de gemeente en de provincie moet verder worden verbeterd, want de landbouw is een belangrijke sector. Voor de SGP is en blijft landbouw ook in de nieuwe gemeenteraadsperiode een speerpunt. Door goed overleg kunnen de belangen van de ondernemer en de doelen van de gemeente en provincie beter op elkaar worden afgestemd. Plannen moeten haalbaar en betaalbaar en dus realistisch zijn. Te meer daar de ontwikkelingen rond de agrarische sector in Uddel ook bijvoorbeeld te maken hebben met woningbouw en de mogelijkheden om andere activiteiten te starten op de agrarische locaties.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX