Menu
Nieuwsoverzicht

SGP bezorgt eieren

15 november 2023

978x gelezen
4

UDDEL – In het kader van de landelijke verkiezing ging vandaag een vrachtwagen op pad om namens de landelijke SGP eieren te bezorgen.

Plaats van bestemming zijn o.a. verschillende voedselbanken in het land.

Ook bij het plaatselijk bestuur van de SGP zijn vandaag dozen eieren bezorgd. De Uddelse bestuursleden hebben besloten om de doosjes eieren te overhandigen aan de deelnemers van de dagbesteding, aan de bewoners van de Wilhelminahof en aan mantelzorgers.

De SGP vindt dat we niet zuinig genoeg kunnen zijn op onze mantelzorgers en vrijwilligers. Mensen die zich vrijwillig en belangeloos willen inzetten voor andere mensen. Dat in een tijd waar de vergrijzing toeneemt en er steeds meer een beroep wordt gedaan op mantelzorgers. Tegelijkertijd wordt er een steeds  groter wordende druk uitgeoefend door de overheid om de arbeidsmarkt op te gaan.

Zorg en ondersteuning is allereerst een opgave voor ons allemaal. Families, kerken en (lokale) maatschappelijke organisaties spelen een belangrijke rol in de zorg voor wie eenzaam, kwetsbaar of ziek is. Daarom moeten we gemeenschappen in staat stellen om zelf zorg en hulp te bieden waar dat nodig is. Mantelzorgers en vrijwilligers moeten hiervoor geen fiscale afstraffing krijgen, maar verdienen juist waardering en beloning vanwege hun bijdrage aan een zorgzame samenleving.

Daarom wil de SGP verhoging van de jaarlijkse mantelzorgwaardering. Ook wil de SGP de regeldruk verminderen voor vrijwilligersorganisaties, stichtingen en verenigingen.

Afgelopen middag werden de deelnemers van de dagbesteding blij verrast met een doosje eieren.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX