Menu
Nieuwsoverzicht

SGP Apeldoorn presenteert kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen

28 december 2021

1024x gelezen

APELDOORN – De ledenvergadering van SGP Apeldoorn heeft de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 vastgesteld. De lijst is een mix tussen ervaren kandidaten die al langere tijd actief zijn en jonge kandidaten die enthousiast klaarstaan om zich in te zetten voor een mooier Apeldoorn. De hoogste nieuwkomer is Matthias Bunt (20) op plek 4.

Eerder werd al bekend gemaakt dat Henk van den Berge lijsttrekker is. Met zijn enorme ervaring binnen de Apeldoornse politiek wil hij zich ook de komende periode weer inzetten voor goede zorg en een leefbare omgeving voor alle inwoners van Apeldoorn en de dorpen.

De tweede kandidaat, Jan Kloosterman, heeft ook al geruime ervaring en vormt met Henk van den Berge een goed team in de gemeenteraad. Jan Kloosterman vindt het belangrijk om zich in te zetten voor een groen en veilig Apeldoorn.

Ook de derde kandidaat, Henk van de Weerd, is al bekend met de Apeldoornse politiek. Hij vertegenwoordigde de SGP de afgelopen 4 jaar, samen met de andere fractieleden, in de vele commissievergaderingen van de gemeenteraad. Ook de aankomende periode wil hij zich hard maken voor een samenleving waar aandacht en ruimte is voor jong en oud.

Maar er staan ook heel wat nieuwe gezichten op de lijst. Van de 24 kandidaten is precies de helft nieuw. Op die manier wil de SGP ook jonge mensen bij de gemeentelijke politiek betrekken. Bij de samenstelling van de lijst is er gekeken naar een goede spreiding tussen oude en nieuwe kandidaten, leeftijd en ook woonplaats.

De hoogste nieuwkomer is Matthias Bunt. Hij was de afgelopen jaren fractie assistent. Maar de SGP heeft meer jongeren hoog op de lijst gezet: Pieter van Duijvenboden (23 jaar) op nummer 5 en Henk-Jan Mekelenkamp (21 jaar) op nummer 7.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX