Menu
Nieuwsoverzicht

SGP Apeldoorn gaat voor derde zetel

20 maart 2018

468x gelezen
6

UDDEL     –    Maandagavond 19 maart 2018 was er een verkiezingsbijeenkomst van de SGP in Het Blanke Schot in Uddel met Tweede Kamerlid Roelof Bisschop voor de SGP.  De top drie van de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart a.s., Henk van den Berge, Jan Kloosterman en Sander Kok waren ook aanwezig. ’s Middags hadden ze een werkbezoek gebracht aan Apeldoorn. Het thema daarvan was duurzaamheid. Men is het dak op geweest om zonnepanelen te bezichtigen en er is een ritje gemaakt in een waterstofbus.

De verkiezingsbijeenkomst in Uddel werd geleid door Riekelt Pasterkamp. Er was een grote opkomst. Hij had eerst een korte quiz voor de vier heren om te kijken hoe goed het met hun kennis zat over de gemeente Apeldoorn. Verrassend genoeg wist de Haagse politicus Bisschop de drie Apeldoornse politici te verslaan als het ging om kennis over Apeldoorn.

Henk van den Berge is voor de vijfde keer lijsttrekker voor de SGP in Apeldoorn. “Het is nog net zo uitdagend als de eerste keer. Het is iedere keer wel weer anders en het blijft boeiend”, vindt van den Berge.

Aan de hand van een aantal stellingen konden de vier heren naar voren brengen hoe zij er over dachten. Over grote sportevenementen in de gemeente Apeldoorn is men bij de SGP zeer duidelijk. Dat zijn geldverslindende evenementen, zoals onlangs het EK wielrennen waar € 150.000,00 gemeenschapsgeld naar toe is gegaan en het Beachvolleybal wat nog naar Apeldoorn komt dit jaar wat € 250.000,00 kost. De SGP vindt dat te veel en ook dat het op zondag is vindt men geen goede zaak.

Als het om windmolens gaat in de gemeente Apeldoorn dat blijkt dat de SGP Apeldoorn daar anders over denkt dan de landelijke SPG in Den Haag. Roelof Bisschop is voor windmolens. “In omslag naar duurzame energie zal je er naar moeten kijken, maar wel tijdelijk” is Bisschop van mening. Bij de SGP Apeldoorn is men tegen de komst van windmolens, het is moeilijk om daar een geschikte locatie voor te vinden. Het moet niet ten koste gaan van de natuurgebieden. “Het is geen doel op zich, maar het gaat om duurzame energie” vindt Jan Kloosterman. Roelof Bisschop is van mening dat de lokale partij er wel een alternatief moet neerleggen.

Over het cadeautje voor de mantelzorgers, mantelzorgcompliment, waren ze het wel eens. Dat is aan de lage kant en moet omhoog. Sander Kok: “Het is een bijzonder cadeautje. Je moet het zelf aanvragen. Mantelzorgers zijn goud waard en het mantelzorgcompliment moet zeker naar € 150,00. Henk van den Berge zei: “Door te bezuinigen op grote sportevenementen kan men dat geld besteden voor de mantelzorgers.” Bisschop vond zelfs € 150,00 aan de krappe kant.

Uddel een eigen ambulancepost was ook een stelling die ter tafel kwam. In de zaal was de meerderheid voor. Sander Kok: “De aanrijtijden zijn hoog, vaak worden de 15 minuten niet gehaald. Uddel is te klein voor een ambulancepost, het zou dan in samenwerking moeten met Garderen en Elspeet.”

Over Airport Lelystad liepen de meningen van Roelof Bisschop en die van de SGP Apeldoorn ook uiteen. Over de stelling: Lelystad pas open na herindeling luchtruim in 2023 zei Roelof Bisschop: “De vorm van bestuurlijk onvermogen moet men niet afwentelen op de burger. Voor de omgeving van Lelystad is het van groot economisch belang dat het eerder dan in 2023 open gaat, in 2019 zoals het er nu naar uitziet. Laat de rijksoverheid er voor zorgen dat de infrastructuur in het luchtruim in orde komt. ”  Volgens Henk van den Berge geeft 1800 meter meer overlast voor Apeldoorn. “Het parachutistencentrum Teuge heeft geen bestaansrecht meer. Als vliegveld Teuge zou moeten sluiten, dan is het een mooie locatie voor een duurzaam energiepark”, aldus van den Berge.

De SGP zegt van den Berge “wil zich graag inzetten voor die mensen die tussen wal en schip vallen”. De gemeente moet 20% van de energie die men als gemeente gebruikt duurzaam laten zijn. We moeten goed met de schepping omgaan”, vind Jan Kloosterman en “We moeten ons ook focussen op financiën. Er worden no steeds verkeerde keuzes gemaakt”, volgens Sander Kok.

Woensdag 21 maart zal blijken of de felbegeerde derde zetel in de gemeenteraad wordt gehaald. Bisschop: Er is goede hoop dat de tendens van de opgaande lijn wordt vastgehouden. Goede hoop op derde zetel”.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX