Menu
Nieuwsoverzicht

Sfeervolle Kerst in Het Blanke Schot

21 december 2016

7

UDDEL    –    Woensdagavond, 21 december, was er weer de jaarlijkse kerstviering voor de Uddels gemeenschap in Het Blanke Schot. Het was een sfeervol kerstconcert waar de kerstmuziek op een prachtige wijze mocht klinken voor de aanwezigen. Er was koorzang door de christelijk gemengde zangvereniging Con Amore, muziekvereniging Juliana was aanwezig en er waren solistische bijdragen van Marieke Pul op de dwarsfluit, Marina Pavlenko op de piano en Jan Post op het orgel en de trompet werd bespeeld door Dethmer Jan van Heerde. Het was een mooi afwisselend programma waar de aanwezigen van hebben genoten. Tussen de muzikale bijdragen sprak ds. A. Goedvree over het kerstevangelie. Hij nam een ieder mee terug naar de kindertijd, of we gewenst waren of niet. Daarbij werd de vraag aan een ieder gesteld of het Kind van Bethlehem, Jezus, gewenst is in ons leven.

De organisatie van de jaarlijkse kerstviering in al 90 jaar in handen van de Vereniging Uddels Belang. Ter gelegenheid stond er in het programma een voorwoord door de voorzitter van Uddels Belang, Evert Jan van Egteren. Hij schrijft o.a. “Het is goed om met elkaar deze traditie voort te zetten en samen Kerst te vieren. Ongeacht je komaf, levenstijl of persoonlijke voorkeuren. Dit vervaagt allemaal binnen de muren van ons mooie dorpshuis. Zo doen we op een kleinschalige manier mee aan de saamhorigheid en verdraagzaamheid in de wereld waarin wij leven. Een wereld die verhard en steeds individualistischer wordt. Kon het maar altijd kerstfeest zijn.”

Eén van de vaste bezoekers van de kerstviering, dr. Nooy van der Kolff, was voor de vijftigste keer aanwezig. Hij was altijd samen met zijn vrouw, na het overlijden van zijn vrouw in 2015, blijft hij op hoge leeftijd een trouwe bezoeker van de kerstviering in Het Blanke Schot.

 

foto’s: Chris Jansen. De foto’s zijn niet van de beste kwaliteit, maar het is lastig om in de zaal met niet al te veel licht goede foto’s te maken.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX