Menu
Nieuwsoverzicht

Sfeervolle en gezellig Boerenlanddag

13 augustus 2016

60

MEERVELD / UDDEL    –    Zaterdag 13 augustus was het Boerenlanddag in Meerveld bij ’t Vossegat. Het was de eerste keer dat deze dag bij ’t Vossegat werd gehouden. De bezoekers werden teruggeplaatst in de tijd van het vroegere boerenleven. De locatie waar de Boerenlanddag werd gehouden was dan ook bijzonder te noemen. Herberg ’t Vossegat is dan ook gevestigd in een eeuwenoude T-boerderij in Meerveld. Deze boerderij al vanaf 1600 in het bezit van de familie Versteeg. Was het vroeger een herberg, deze functie is rond 1920 beĆ«indigd. Maar heeft weer de functie van herberg gekregen in 2012.

Op de Boerenlanddag, georganiseerd door Herberg ’t Vossengat in samenwerking met Oldtimerclub De Heideploffers,  was genoeg te beleven voor jong en oud. Er werden demonstratie gegeven van maaien, dorsen en oogsten. Er kon een rondrit gemaakt worden in een kar achter de trekker. De Bijenhoudersvereniging De Vierkante Korf uit Uddel was ook aanwezig en liet o.a. zien het vlechten van bijenkorven. De Oldtimerclub De Heideploffers waren natuurlijk aanwezig met een groot aantal oude trekkers, die veel belangstelling hadden van jong en oud. Met name de jonge kinderen genoten als ze op zo’n oldtimer achter het stuur mochten zitten.

De dag werd afgesloten met een muzikale avond. De organisatie kijkt tevreden terug op een mooie, gezellige en sfeervolle Boerenlanddag.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX