Menu
Nieuwsoverzicht

Sfeerverslag: wandelen over het Klompenpad Uddelermeerpad

15 mei 2019

UDDEL/STAVERDEN – Daar sta ik dan. Voor de tweede keer in Uddel voor een wandeling. Dit keer ga ik het Klompenpad Uddelermeer wandelen. De omgeving van dit kleine Veluwse dorp is prachtig en afwisselend.

Vanaf de parkeerplaats bij het Theehuus ga ik eerst een kleine afstand in westelijke richting langs de doorgaande weg, dat is ook de laatste keer dat ik zo langs een doorgaande weg loop, verder is het landelijk. Al snel wandel ik door de bossen van landgoed Staverden. De frisheid van de groene bladeren straalt mij tegemoet in de lentezon.

De omgeving van Uddel kent niet alleen een flinke verzameling bomen in allerlei varianten,. maar ook een flinke hoeveelheid vakantiehuisjes in allerlei vormen en staten van onderhoud. Het klompenpad komt door recreatiepark Uddelermeer, dat nog in grote rust is op deze prachtige ochtend. Er zijn nog een paar huisjes / caravans te koop, maar wij hebben genoeg aan ons ene huis.

Door dicht struikgewas en bomen heb ik nog net zicht op het Bleeke Meer. Uddel kent ook een grote verscheidenheid aan meren en meertjes. Deze meren en meertjes hebben een lange geschiedenis achter zich. Ze zijn begonnen als pingoruïne. Het Bleeke Meer (dat onderdeel is van Kroondomein Het Loo) is niet toegankelijk voor het publiek. Door de landerijen maak ik een omtrekkende beweging om het dorp. Ik ben begonnen aan de westzijde, inmiddels ben ik aangeland aan de noord-oostzijde.

Lees het hele verslag hier

Tekst en foto’s: Willems Wonderlijke Wandelingen

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX