Menu
Nieuwsoverzicht

SCU: “Blijf ons steunen”

12 juni 2020

Hoe gaat het met ons dorpshuis?
Iedereen heeft te maken gekregen met de gevolgen van de corona crisis, ook dorpshuis Het Blanke Schot. Een dorpshuis is natuurlijk dé ontmoetingsplaats voor de inwoners van het dorp en is dé plaats voor een fijn verenigingsleven met de vele sociale contacten. Dit is allemaal stil komen te liggen en veel mensen in Uddel missen dit. Geen verenigingen, geen vergaderingen en geen feestjes. Met het gevolg dat het dorpshuis veel inkomsten mist. Het bestuur maakt zich daarom zorgen over de financiële positie.
De SCU (Stichting Sport- en Cultureel Centrum Uddel) wil u graag informeren over de huidige stand van zaken.

Wat mag er inmiddels wel weer?
Terwijl langzaam het openbare leven weer wat op gang komt, liggen veel verenigingsactiviteiten nog altijd stil. Buitensporten mogen mondjesmaat weer opstarten, maar verenigingen die binnenactiviteiten hebben moeten vaak nog even wachten helaas. De muzieklessen zijn wel weer begonnen, dat gebeurt dan één op één in de grote zaal van het dorpshuis. Uiteraard met inachtneming van alle RIVM-richtlijnen. SV Prins Bernhard heeft trainingen hervat op het sportpark en deels op het veld bij het dorpshuis. Ook de dansschool Ain’t No Joke geeft weer les, al is het in de buitenlucht. Zo kan er buiten dus wel weer wat doorgang vinden.

Binnen
Maar gelukkig, ook binnen mag inmiddels weer het een en ander gebeuren. Vanaf 1 juni mogen er weer 30 personen in het dorpshuis (vanaf 1 juli 100 personen). Hiervoor ligt een protocol klaar en de beheerder is daarmee ook op de hoogte van de regels. Het Blanke Schot is hiermee weer de uitgelezen plek om te vergaderen, een feestje te geven enz.
Onze inkomsten zijn op dit moment praktisch nul. We willen dan ook een beroep doen op ‘Uddel’ om het dorpshuis niet ‘te laten vallen’. Blijf ons steunen in deze maanden door ons uw feestje of vergadering te laten verzorgen en kom naar de georganiseerde activiteiten. Ook hiermee kunt u laten zien dat een actief dorpshuis van groot belang is voor Uddel, inwoners en haar verenigingen die er gebruik van maken.

Activiteiten
De SCU is zelf ook druk bezig om activiteiten te organiseren. De populaire Pub quiz wordt waarschijnlijk weer opgestart en er wordt gekeken naar mogelijkheden om elkaar als dorsbewoners toch te kunnen ontmoeten in een gezellige sfeer.

Als klap op de vuurpijl start het bestuur met de ‘Vrienden van het dorpshuis’. “Mensen die ons dorpshuis een echt warm hart toedragen willen wij vragen om jaarlijks 50 euro te doneren en daarmee toe te treden tot de club van 50. Dit staat allemaal nog in de kinderschoenen, maar geïnteresseerden kunnen dit alvast kenbaar maken via secretaris@blankeschot.nl, of even bellen met onze beheerder via 0577-401242.

Bestuur S.C.U.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX