Menu
Nieuwsoverzicht

Schoonheidswedstrijd voor bijen

8 juli 2017

49

UDDEL    –    Het was zaterdag 8 juli weer een gezellige drukte in en om Het Blanke Schot. De Bijenhoudersvereniging De Vierkante Korf uit Uddel hield haar jaarlijkse bijenmarkt.

Er was van alles te zien en te beleven voor jong en oud. Er waren verschillende activiteiten waar men aan mee kon doen. Vooral jongeren maakten hiervan gebruik, bij de 10 meter sjoelbak zag men deelnemers van alle leeftijden. Voor wie iets hartigs wilde eten kon terecht bij de visboer en bij de oliebollenkraam van muziekvereniging Juliana uit Uddel. De oliebollen waren niet aan te slepen. De bijenmarkt is een mooie gelegenheid om ‘oude’ bekenden tegen te komen. Er waren ook veel mensen die op vakantie zijn in de omgeving van Uddel. Maar het gaat om de bijen. Voor wie zich wilde verdiepen in het houden van bijen kon terecht bij leden van De Vierkante Korf. Zij vertelden met plezier en liefde voor de bijen wat er allemaal bij komt kijken als men bijen wil houden.

In zijn welkomstwoord zei de voorzitter van De Vierkante Korf, Henk Kok: “Het is veel organiseren om de markt tot een succes te maken. We willen graag jonge mensen motiveren om met deze hobby bezig te zijn”.

Elbert Dijkgraaf, Tweede Kamerlid voor de SGP, was uitgenodigd voor het verrichten van de officiĆ«le opening. “Er moet meer aandacht voor de bijen komen. De grote sectoren krijgen de meeste aandacht en dat is vaak ook wel logisch. Tot de 8e eeuw was honing de enigste zoetstof. We moeten met elkaar proberen de bijen erin te houden en jonge mensen interesseren voor de imkerij”, zei Elbert Dijkgraaf. Op twitter schrijft hij: “Mooi en nuttig werk van imkers verdient steun. Ik ga kijken wat Den Haag kan doen om opvolging te stimuleren”.

De aanvoer van bijen was niet groot, maar er werden toch prijzen uitgereikt. De jury omschreef de keuring als een schoonheidswedstrijd.

Bij de kasten gingen de prijzen naar:

1e. H. Kok                151 punten

2e  B. Hop                143 punten

3e  G Oudendorp     142 punten

Bij de korven waren de prijzen voor:

1e  C. Holland          151 punten

2e  F. Oudendorp     149 punten

3e  D. Ludwig           148 punten

Er was ook een foto-expositie van Uddel 1225 en een tentoonstelling over de historie van Uddel, waar ook veel marktbezoekers een kijkje namen.

De Bijenhoudersvereniging De Vierkante Korf heeft met deze markt veel mensen een plezierige en informatieve dag bezorgd.

Filmpje:  Bijenmarkt

De Vierkante Korf  – facebook

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX