Menu
Nieuwsoverzicht

Scholen en horecagelegenheden sluiten tot 6 april in strijd tegen coronavirus

15 maart 2020

UDDEL – Alle scholen en horecagelegenheden in heel Nederland sluiten tot 6 april. Deze maatregelen heeft het kabinet genomen in strijd tegen het coronavirus. Dit betekent dat ook de scholen en horeca in Uddel niet open zullen zijn komende weken.

Minister Bruin en Slob maakten de maatregelen zondag bekend tijdens een persconferentie zondag. De maatregelen gingen zondag om 18.00 uur in.

De scholen en kinderdagverblijven blijven alleen open voor kinderen van ouders die in vitale beroepen werken, zoals in de zorg of bij de hulpdiensten. Zo kunnen die ouders gewoon aan het werk blijven. Welke beroepen precies onder de noemer ‘vitaal’ worden gerekend, staat op een lijst van de NCTV.

Minister Bruins riep alle mensen in Nederland op om “gepaste afstand van elkaar te houden, ook bij het boodschappen doen”. Volgens de minister is dat zo’n anderhalve meter. Verder hoopt hij dat mensen een oogje in het zeil houden bij kwetsbare mensen. “Ik zou willen zeggen tegen Nederland: let een beetje op elkaar.”

 

`

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX