Menu
Nieuwsoverzicht

Samen komen we in actie voor het Prinses Maxima Centrum

12 april 2021

Deze actie is mogelijk gemaakt door de gezinnen van Jacolien (6) en Luc (2) beide kregen de diagnose acute lymfatische leukemie (ALL)

Prinses Maxima Centrum

In juni 2018 is het Prinses Maxima Centrum geopend door onze koningin.
Sinds dat moment worden alle kinderen met kanker uit heel Nederland in het Maxima behandeld. In Nederland wordt jaarlijks bij ongeveer 600 kinderen de diagnose kanker gesteld en op dit moment overlijdt nog steeds 1 op de 4 kinderen aan deze ziekte.

Het PMC heeft één ambitie: ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven. Om deze missie te realiseren is alle kennis en expertise op het gebied van kinderoncologische zorg én research in het PMC samengebracht. Dát maakt het verschil. Het is een enorme stap voorwaarts, zodat elk kind met kanker de beste behandeling op maat krijgt en nog belangrijker: een grotere kans op overleving.

Waarom actie?

Deze 2 gezinnen zijn een totaal ander leven ingegaan. Maartje zegt: ‘’Ik weet eigenlijk niet wat het is om gewoon moeder te zijn’’. Ze vertelt dat ze in alles afhankelijk zijn van God. Beide gezinnen worden omringt door mensen die graag helpen. Ondanks dat is de weg zwaar. Toch voelen zij zich gedragen door wie God voor hen is, en tevens door alle gebed, cadeautjes, kaartjes en verwennerijen.

Ook het PMC maakt juist het verschil in deze loodzware strijd.
“Het is heel bijzonder om mee te maken wat het PMC voor ons doet”, aldus de beide moeders.
Voor de hoofdbehandelingen, begeleiding en gesprekken zijn zij veel in het PMC. Voor bloedonderzoeken en routinebehandelingen wordt uitgeweken naar andere ziekenhuizen, om zo de druk op het PMC te verminderen. Je ziet als gezin dus meerdere ziekenhuizen en juist dan ervaar je de verschillen. Zo heeft het PMC een ouderslaapkamer grenzend aan de kamer van het kind, met alleen een schuifdeur ertussen. Er is eten, er is speelgoed en er zijn zelfs fietsen beschikbaar voor als je even naar buiten wilt en meer van deze voorzieningen. Ook werd duidelijk dat juist nu, door de veranderingen in de maatschappij de steun voor het PMC vermindert. Dat was de trigger om met de twee gezinnen in actie te komen.

Veel voorzieningen in het Prinses Máxima Centrum zijn dus van groot belang voor de genezing van de kinderen en worden niet door de zorgverzekeraars vergoed. Helpt u mee dit allemaal mogelijk te maken voor al deze kinderen?

U kunt helpen door:

te doneren d.m.v. de code te scannen

én door de volgende link te delen:

www.instagram.com/inactievoorhetpmc

www.facebook.com/inactievoorhetpmc

Kijk op de site om zelf een actie te starten.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX