Menu
Nieuwsoverzicht

Rotonde Flevoweg dit weekend klaar

23 september 2017

28

UDDEL   –   Dit weekend wordt er druk bezig met de aanleg van de nieuwe rotonde op de Flevoweg ter hoogte van de KNHS, het federatiecentrum.

De rotonde bestaat geheel uit, prefab, betonnen elementen met asfalt op de toegangswegen. Er komen op de rotonde aparte banen voor de verschillende weggebruikers, hierdoor wordt een veilige aansluiting gegarandeerd voor mensen van en naar het KNHS federatiecentrum aan de Beek. Maar ook voor een veilige oversteek voor fietsers en paardrijders naar de hei. De prefabrotonde is een Nederlandse primeur.

In verband met de werkzaamheden is de N302 tussen de rotondes bij Leuvenumseweg en de Garderenseweg van vrijdagavond 20.00 uur tot maandagochtend 6.00 uur afgesloten voor het verkeer. Maandagmorgen kan het verkeer gebruik maken van de nieuwe rotonde.

De Provincie Gelderland neemt het grootste deel van de kosten voor haar rekening zo’n € 400.000,– en de gemeente Ermelo en de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond dragen ieder € 100.000,– bij. Voor het verleggen van het fietspad en het gedeeltelijk verbreden de beek stelt de gemeente Ermelo € 200.000,– beschikbaar.

Filmpje: klik hier

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.