Menu
Nieuwsoverzicht

Reijer Schouten heeft eigen radiostudio

15 januari 2018

6

UDDEL    –    Wie in Uddel de naam Reijer Schouten noemt, zegt daar ongetwijfeld meteen achteraan Radio Nunspeet. Want zijn grote passie is radio maken en plaatsjes draaien. Die liefde voor het plaatjesdraaien zat er al jong in. “Ben er mee geboren”, zegt Reijer zelf. In 1990 heeft hij zelfs een poging ondernomen om 80 uur aan één stuk door plaatjes te draaien, als discjockey Studio Sound Uddel. Hij was in die tijd ook in Het Blanke Schot te vinden, om feesten muzikaal op te luisteren.

Liefhebbers van radiomaken zijn soms al begonnen voor zichzelf met een illegale zender. Zo is Reijer Schouten ook begonnen. In Uddel waren er toen meer die een illegale zender hadden. “Maar dat doe ik niet meer, is mij te link. Er is tegenwoordig strenge controle en als ze je pakken krijg bij de eerste keer al een boete van zo’n € 3500,00”, zegt Reijer.

In de jaren negentig van de vorige eeuw kwam Reijer Schouten ook bij Radio Nunspeet, tegenwoordig RTV Nunspeet 105.9 FM. Hij deed o.a. live-verslag van voetbalwedstrijden van het eerste elftal van Prins Bernhard uit Uddel. Dat is de laatste tijd wat moeilijk te combineren met zijn werkzaamheden bij de post. “In de nabije toekomst hoop ik wel weer sportverslagen te gaan maken”, zegt Reijer, “het is prachtig om te doen, als mijn gezondheid het toelaat”.

RTV Nunspeet bestaat 31 jaar en Reijer Schouten heeft, met een kleine onderbreking, al ruim twintig jaar uitzendingen en sportverslaggeving verzorgd voor deze omroep. Sinds kort kan Reijer van uit zijn huis live-uitzendingen verzorgen voor RTV Nunspeet. Hij heeft daar een eigen radiostudio gemaakt.  We mochten een kijkje nemen in de ‘keuken’ van zijn studio. En die staat ook letterlijk in de keuken. Prachtige apparatuur waarmee hij zijn uitzendingen verzorgt. Het is de bedoeling dat Reijer in de toekomst een vaste uitzendtijd krijgt.

De wijze waarop Reijer Schouten praat over zijn radiowerk en zijn apparatuur, daaruit blijkt zijn grote passie voor het maken van radio, ook om luisteraars een paar mooie muzikale uren te bezorgen

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.