Menu
Nieuwsoverzicht

Referendum: meerderheid in Uddel stemden voor

22 maart 2018

1

UDDEL    –   Woensdag was het referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten – in de volksmond ook wel bekend als tapwet of sleepwet. Gelijktijdig met de gemeenteraadsverkiezingen konden de kiezers laten weten of ze voor of tegen de nieuwe wet zijn, die op 1 mei moet ingaan. Het gaat om een raadgevend referendum. Dat wil zeggen dat de uitkomst een advies is en niet bindend. Regering en parlement zijn niet verplicht de uitslag te volgen.

In Uddel hebben 1126 mensen van de mogelijkheid gebruik gemaakt om hun stem uit te brengen. Men kon dus voor het referendum en gelijktijdig voor de gemeenteraad stemmen. Sommigen kwamen alleen om voor het referendum te stemmen en er waren er ook die alleen voor de gemeenteraad kwamen stemmen. Er waren zelfs twee stemmers die het stembiljet voor het referendum mee naar huis namen.

In Uddel waren er 347 stemmen tegen en 747 voor de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten. Er waren 32 blanco stemmen.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX