Menu
Nieuwsoverzicht

Record aantal wandelaars

1 juni 2016

137

UDDEL   –   De eerste avond van de avondwandeldriedaagse in Uddel leverde meteen al een record aantal deelnemers op, rond de 380 wandelaars liepen de 5, 10 of 15 km die door de Oranjevereniging Uddel was uitgezet. De tweede avond werd het record al weer verbroken. De grens van 400 wandelaars werd gepasseerd.

Beide avonden was het prachtig wandelweer, ondanks de weersverwachting die werd voorspeld, en de routes die waren uitgezet gingen ook dit jaar weer door de prachtige omgeving die Uddel rijk is, de bossen en de heidevelden. Er liep ook dit jaar weer een grote groep mee van de Prins Willem-Alexanderschool. Alle wandelaars, jong en oud waren in de opperbeste stemming en men genoot van de mooie natuur.

Er waren twee controleposten, waar men frisdrank en een appeltje voor de dorst kreeg. Dit jaar was er ook een zorgpost van Icare die de wandelaars ook van frisdrank voorzag.

Donderdagavond was het de slotavond van de wandeldriedaagse, voor sommigen was het nog een hele opgave om het te volbrengen, maar het is ze toch gelukt en de beloning in de vorm van de medaille lag op ze te wachten. En bij de eindstreep bij Het Blanke Schot stond muziekvereniging Juliana alle wandelaars muzikaal te verwelkomen en dat verlichtte de laatste meters. Veel familieleden stonden te wachten met een bloemetje of en andere attentie voor de man/vrouw en of kinderen en kleinkinderen. Net toen alle medailles uitgereikt waren en bijna iedereen weer huiswaarts ging, begon het licht te regenen. Waar op verschillende plaatsen de wandelvierdaagse werd afgelast in verband met het weer, mochten de wandelaars in Uddel genieten van prachtig wandelweer.

De organiserende Oranjevereniging Uddel mag terugzien op drie fantastische avonden met een record aantal wandelaars.

Na afloop van de medailleuitreiking zette het bestuur van de oranjevereniging, in kleine kring, nog drie mensen in het zonnetje gezet.

Hanneke Boeve en Evert Dibbet hebben deze afgelopen tien jaar de routes uitgezet. Zij werden door de voorzitter Peter Vos bedankt voor hun voortreffelijke inzet en kregen een elk een ‘op maat gevulde’ levensmiddelenpakket.

Klaas Pul werd door de voorzitter bedankt voor het vrijwilligerswerk wat hij de afgelopen tien jaar heeft gedaan voor wandeldriedaagse. Hij kreeg eveneens een ‘opmaat gevulde’ levensmiddelenpakket.

foto’s eerste avond: Oranjevereniging Uddel

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX